A mész arca előnyei

A limes nem csak a Citrus aurantifolia fák ropogós gyümölcse, hanem a vitaminok és tápanyagok apró erőforrásai is. A limes előnyei nem korlátozódnak a kulináris élvezetekre. A limes táplálék tartalmát fel lehet használni az arc és a bőr belső és külső egészségének javítására, amikor helyileg alkalmazzák vagy elfogyasztják.

Csökkenti a baktériumokat

Az akne által okozott arcfoltok akkor fordulnak elő, amikor a piszok, az olajok és az elhalt hámsejtek eltömítik a pórusokat. Az arc pórusaiba csapódott baktériumok gyulladást okoznak és hozzájárulnak a bőrpír és a fájdalom kialakulásához. Az arc mészhéjjal való tisztítása segíthet megtartani a pattanások okozó bakteriális növekedést. A limes természetes antibiotikus tulajdonságokkal rendelkezik, amint azt a BMC Complementary and Alternative Medicine című folyóirat 2006. novemberi számában közzétett tanulmány eredményei is megjegyezték. Amikor a kutatók számos különböző baktériumot – köztük E. Coli és Staphylococcus aureus – , Az eredmények gátolt növekedést mutattak ezeken a baktériumokon.

Megerõsíti a pórusokat

A cukorbetegek az izmok egyperces, ideiglenes szigorítását okozzák. Ezért az astringenteket használják az arcbőr megjelenésének javítására, és számos kereskedelmi forgalomban kapható kozmetikai termékben megtalálhatók. A pórusokat szigorítják, és átmenetileg csökkentik az olajtermelést egy tisztább, világosabb arcszín számára. A limeolaj fanyar tulajdonságokkal rendelkezik, amikor helyileg alkalmazzák, Dorie Byers szerzője szerint “Natural Beauty Basics”.

Eltávolítja a halott bőrt

A savas hámlasztások elhalt hámsejteket hagytanak. Ez a népszerű szépségápolás a fürdők gyógyfürdője, és évszázadok óta használják otthoni gyógymódként az arcbőr megjelenésének és egészségének javítására. A limes citrusgyümölcs, és mint ilyen tartalmaz citromsavat. Az aromák és aromák hozzáadása mellett a limesben található citromsav segít eltávolítani az elhalt bőrt az arcáról. Az elhalt bőr nélkül, amely az egészséges bőrsejteket rejtve, az arca élénkebb és tiszta. Az elhalt bőr gyors eltávolítása megakadályozza, hogy a lecsupaszított sejtek eltömítsék a pórusokat, ami segíthet csökkenteni az akne és a pattanások fellángolását.

Az Inside Out-ból

Amikor a szervezet táplálja a tápanyagokat, oxidálódik. Ennek a folyamatnak az eredményei olyan molekulák, amelyek egyenetlen számú elektront tartalmaznak, és amelyeket szabad gyököknek neveznek. A szabad gyökök láncreakciót indítanak a szervezetben, ami oxidálja az egyéb molekulákat. Ez az egész folyamat a sejtek degradációjához vezet, ami hozzájárul az öregedéshez és a sérült szövetekhez. Bizonyos vitaminok, köztük az A és C vitaminok antioxidánsok. Az antioxidánsok felszívják a szabad gyökök láncreakciójának súlyosságát, és lehetővé teszik, hogy ártalmatlanul hagyják öket a szervezetből a vizelettel. Az USDA National Nutrient adatbázis szerint 100 gramm nyers mész 29,1 mg C-vitamint és 50 NE vitamint tartalmaz. A limes hozzáadása a táplálkozásodhoz csökkentheti a szabad gyökök keringését a szervezetben, ami csökkenti a szövetkárosodást és kevesebb öregedési jeleit. Ez viszont egy fényesebb, fiatalosabb bőrszínhez vezethet.