Az édesburgonya táplálkozási tényei

Sok desszert tele van üres kalóriákkal, amelyek kevés táplálkozási előnyökkel járnak. Az édes burgonya pite olyan desszert, amely a dekadens kezelés és a zöldséges étel mellett húzódik. Míg az édesburgonya zsírt és cukrot tartalmaz – minden bizonnyal nem kívánatos kiegészítés sok diétára – fontos betegségcsillapító tápanyagokat is tartalmaz. Csináld magad, és egy csaló egészséges kezelni.

alapjai

Az édesburgonya az Egyesült Államokban étlapokat kímél. Egy egyszerű étel, amely elsősorban édesburgonyából, tojásból és cukorból áll, ez egy olcsó desszert. Az édesburgonya – körülbelül 4 uncia adag – 266 kalóriát tartalmaz, a The National Food Service Management Institute szerint. Sok ilyen kalória zsírokból és cukrokból származik. Annak ellenére, hogy az édes burgonya torta meglehetősen nagy kalóriatartalmú, minden adagban egészséges rostokat és vitaminokat kap.

Zsír

Az édes burgonya torta alacsony zsírtartalmú, mint sok desszert, mivel csak 11 gramm zsírt tartalmaz adagonként. Hasonlítsuk össze ezt a 28 g zsírtartalmú sajtkakeccsel. Az édesburgonya zsírja származik a tojásokból, a tejből és a rövidítésből, amit a receptben használ. A telített zsír mennyisége nagymértékben függ attól, hogy milyen zsíros összetételt használ. Az édes burgonya torta koleszterint is tartalmaz, ha nem zsíros tejet és nondairy-t rövidít, az édesburgonya étele 40 gramm koleszterint tartalmaz.

Fehérje és szénhidrátok

Az édesburgonyát a szénhidrátok helyett ételtáljuk, mint a fehérjét, mivel egy adag csak 4 gramm fehérjét tartalmaz. 37 gramm szénhidrátot tartalmaz, azonban ezek közül néhány az édes burgonya komplex szénhidrátja, amelyek közül néhány egyszerű cukorból származó szénhidrát. Egy adag körülbelül 1,5 gramm rostot tartalmaz. Az édesburgonya nem megfelelő az alacsony szénhidráttartalmú diétáknál, hacsak nem módosítja a receptet jelentősen.

Vitaminok és ásványi anyagok

Az édesburgonya gazdag vitamin- és ásványi forrás, még akkor is, ha remek desszertként készülnek. Az édesburgonya adagja 9 471 IU A-vitamint tartalmaz béta-karotin formájában – egészségmegőrző mennyiség. Ön is kap egy kis kalciumot, vasat és C-vitamint. Ezek a tápanyagok, különösen a C-vitamin és a béta-karotin együtt dolgoznak, hogy megszüntessék a szabad gyököket, amelyek szívbetegséget és rákot okozhatnak.

Kalória vágó

Az édes burgonya torta táplálkozási profilját drámaian javíthatjuk maguk készítésekor és egészséges helyettesítéssel. A szív egészséges változata megköveteli (lásd: Források), hogy a vaj nem része a legtöbb receptnek az édesburgonya számára. A zsír és a koleszterin csökkentése érdekében két tojásfehérjét használhatja az egész tojás helyett. Cserélje ki a cukor felét hőálló alacsony kalóriatartalmú édesítőszerrel, például stevia-val.