Cukortartalmú spagetti squash

A cukorbevitel korlátozása nemcsak a súlyt tartja folyamatosan, hanem elengedhetetlen a jó egészséghez. A cukrot elhízásban hajtják végre, és valószínűleg hozzájárulnak a szívbetegségekhez és a rákhoz, Dr. Robert Lustig szerint, aki híres cukrot “méregnek” nevezi előadásaiban. A spagetti squash, a vékony tészta szokatlan megjelenésű zöldség, alacsony a cukor. Ez segít csökkenteni a cukor teljes mennyiségét az étrendben.

Egyél egy halom spagetti tésztát, és sokkal kevesebb kalóriát fogyaszthat, mint akkor, ha betöltötte a tányérját a tényleges spagettivel. Mint a többi squash, a spagetti squash alacsony a kalória. A csésze egy csésze mindössze 42 kalóriát tartalmaz, míg a spaghetti 221 kalóriát csészénként. A spagetti squash, mivel olyan alacsony a kalóriákban, jól működik sok alacsony szénhidráttartalmú diétával, hiszen mindössze 10 gramm szénhidrátot biztosít poháronként, melyből 2 g rostból áll. Ez a squash is 1 g fehérjét és nyomnyi zsírt biztosít.

Amikor megpróbálsz lecsökkenteni a cukrot, mindig jó ötlet tudni az ételmaradékok cukortartalmát, mivel ez összeadható. A spagetti squash nem elsüllyed majd elsősorban a cukormentes étrendből. Az egycsészes adag csak 4 g cukrot biztosít, amely lassan felszívódik a véráramba, mert a szálak a squashban. A téli zuhatag egyéb fajtái kétszer annyi szénhidrátot és cukrot is tartalmazhatnak, mint a spagetti squash. Ez azonban nem feltétlenül rossz dolog, mivel a sütőtökben lévő cukrok, egy másik téli sárgaság, ígéretet mutatnak a vércukorszint csökkentésében, a kínai Pekingi Élelmiszertudományi és Táplálkozástudományi Főiskola kutatói szerint. Lehetséges, hogy más téli zsákok is ugyanolyan hatással bírnak. Ha igen, akkor a spagetti squash étkezés segíthet az inzulin termelésének szabályozásában.

Sokan növelik a spagetti squash cukortartalmát anélkül, hogy észrevették volna. A spagettitartályt gyakran cukrozott tésztaporral tetejük, amely fél cukortartalomnál több mint 11 g cukrot tartalmaz. Keresse meg azokat a márkákat, amelyek 3 g cukrot vagy annál kevesebbet tartalmaznak, vagy készítsenek saját mártást a friss paradicsomból. Tegyél fel egy adag spagetti tésztát a fűszernövények és az olívaolaj megszórásával cukormentes tésztára.

Ha a spagettit a spagetti squash segítségével cseréli le, akkor nemcsak jelentős mennyiségű kalóriát takarít meg, de segít a vércukorszintjének fenntartásában egy egyenletes gerincen. Ha finomított szénhidrátokat eszel, a szervezet glükózgá alakul – cukor formájában – sokkal gyorsabban, mint amikor összetett szénhidrátokat, például squashot fogyaszt. A burgonya helyett a spagetti squash használata melletti tál, a rizs vagy más, magas vércukorszintű ételek, amelyek negatívan hatnak a vércukorra, szintén tápláló választás.

Alapvető táplálkozási profil

Cukor

öntetek

A glükóz egészségesebb forrása