Fizikai, társadalmi, érzelmi és szellemi előnyei a szabadtéri kikapcsolódásnak

A szabadtéri kikapcsolódás élvezetes a férfiak, a nők és a gyermekek számára minden korosztály számára. A szabadban végzett testmozgás módja annak, hogy kijutni és élvezze a természeti környezetet. A friss levegő belélegzése és a természet sok csodájának felfedezése mellett a szabadban számos tevékenységet folytatnak, hogy továbbra is többet is kipihenhessenek. A szabadtéri kikapcsolódás előnyei végtelenek, és segíteni fogja Önt és családját fizikailag és szellemileg egészséges módon.

Jobb test

A szabadtéri kikapcsolódás számos kedvező fizikai tevékenységet biztosít, amelyeket magányban, több barátnál és családtagnál, vagy a helyi rekreációs sportcsapatnál végezhet el. A sportok, mint a túrázás, a kenuzás, az úszás, az ütő és a labdajátékok, valamint számos más fizikai tevékenység több lehetőséget kínál az élvezetes edzésre, ami valószínűleg motivál. A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok azt sugallják, hogy a felnőttek legalább 150 perc közepes aerob aktivitást vagy hetven perc intenzív aktivitást végeznek minden héten.

Szociális előnyök

A felnőttek és a gyermekek egyaránt szociálisan élvezik a szabadtéri fizikai tevékenységet. A sportban és pihenésben való részvétel a gyerekeknek biztosítja az időseknek lehetőséget arra, hogy találkozzanak másokkal és építsék ki kapcsolataikat. Részvétel egy csapatnál segít abban, hogy tartós barátságokat hozzon létre azokkal az emberekkel, akik megosztják egymással a szabadidős pihenés iránti szenvedélyét.

Feel Good Factor

A fizikai aktivitás csökkenti a stresszt és megakadályozza a depresszió néhány eseteit. A testmozgás csökkenti a szorongást, és a következetes tevékenység több segítséget nyújt a szorongás és a depresszió számára. A jobb önbecsülés gyakran következetes rekreációnak, részben a stresszcsökkenésnek és a rendszeres aerob testmozgásból eredő általános jó közérzetnek köszönhető. A friss levegőnek természetes, nyugodt környezetben történő légzése sok ember számára is segít, hogy lazítson és csökkentse a stresszt és a szorongást.

Elme és Mozgalom

Tanulmányok azt mutatják, hogy az emberek rendszeresen gyakorolnak hosszabb, mélyebb, nyugodtabb alvást. A jobb alvás több energiát és éberséget eredményez a következő napon, ami lehetővé teszi a jobb koncentrációt és a magasabb szinteken való gondolkodás képességét. Az éjszakai pihenés és fiatalító test javítása mellett a rendszeres testmozgás, amely csökkenti a stresszt, a szorongást és a depresszió tüneteit, segít a nap folyamán koncentrálni.