Naproxen és halolaj

A legtöbb nem-narkotikus over-the-counter fájdalomcsillapító nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerként vagy NSAID-ként szerepel. A naproxen ibuprofennel és aszpirinnel együtt, az ízületi gyulladásos tünetek kezelésében alkalmazott gyógyszerek közé tartozik. Egy 2005-ös tanulmány a Surgical Neurology című folyóiratban azt jelzi, hogy a halolaj NSAID-szerű enyhülést eredményezhet.

Naproxen használ

A Naproxen, függetlenül attól, hogy megvásárolja-e a pultot, vagy egy erősebb dózist ad meg orvosának, segít a gyulladással járó fájdalom enyhítésében. Tipikusan a szakemberek javasolják a naproxent és más NSAID-t, hogy csökkentsék az ízületi gyulladás különböző formáiban jelentkező gyulladásokat. Ezek közé tartozik többek között a rheumatoid arthritis, osteoarthritis és a spondylitis ankylopoetica. A nem-szteroid gyulladáscsökkentők segíthetnek bármilyen típusú fájdalom gyulladás miatt is. Például ha fájdalmat okoz, és duzzanatot és gyulladást tapasztal, a naproxen segíthet a tünetek enyhítésében.

Halolaj felhasználása

Az OTC-t értékesített halolaj-kiegészítőknek különbözőképpen használják az orvosok számára. Például ha magas koleszterinszintje van, különösen trigliceridek, a halolaj segíthet a testben jelenlévő mennyiség csökkentésében. Ez segít megóvni az artériákat, csökkenti a vérnyomást és csökkenti a szívbetegségek, stroke és szívroham kockázatát. A kutatások azt mutatják, hogy a halolaj kapszulák idővel segítenek abban, hogy stabilizálják a hangulatát, ha bipoláris zavarban szenved, Dr. Andrew Stoll 2002-es könyvében “Az Omega-3 kapcsolat: az úttörő antidepressziós táplálkozás és az agyprogram”. Az Omega-3-k ugyanúgy járhatnak gyulladásgátló szerként, csökkentve a gyulladást, és így a vele járó fájdalmat, a 2005-ös tanulmány szerint a Surgical Neurology című folyóiratban. Megállapította, hogy a gyulladás által okozott fájdalomcsillapítók megkapják a hasonmást az NSAID-k által termelt, amikor az omega-3-okat vették.

Naproxen mellékhatások

A legtöbb NSAID-hoz hasonlóan a naproxen is komoly mellékhatásokat okozhat. A gyógyszer megnehezítheti a normális lélegzést, a MayoClinic.com beszámol. Lehet, hogy a gyógyszer szedése közben nem érzed magad a levegőben, és ha lélegezhetsz, sípolhatsz. A Naproxen mellkasi fájdalmat vagy mellkasi szorító érzést okozhat. Lehet, hogy fejfájást okoz, és előfordulhat, hogy véraláfutást észlel. Ha ilyen típusú mellékhatásokat tapasztal, azonnal beszéljen a szakemberrel. Ez a gyógyszer is halláskárosodást okozhat, mint például a halláskárosodás és halláskárosodás. Ezek a mellékhatások általában néhány nappal a naproxen elkezdése után fejeződnek be, de kérdezze meg kezelőorvosát, ha nem.

Halolaj mellékhatások

A halolaj omega-3 kapszulák néhány nappal azután használhatják meg, hogy a halat a szájába akti. Ön ugyanolyan típusú ízű lehet. Néhány napig gyomorpanaszok fordulhatnak elő, miközben teste a kiegészítéshez igazodik. Ha szív- és érrendszeri problémái vannak, és vérhígítószert, például varfarint használ, a halolaj fokozhatja a hatásokat, ami veszélyt jelenthet Önre. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha a halolajat vérhígítóval teheti meg.

A Drugs.com megjegyzi, hogy a naproxén és a halolaj közötti kölcsönhatásról nem számoltak be. Lehetséges, hogy megtapasztaljátok azokat az egyedülálló interakciós problémákat, amelyeket orvosi kutatók még nem jeleztek, ezért vegye fel a kapcsolatot orvosával, ha valami szokatlan dolgot észlel, ha együtt használja.

interakciók