A chayote squash táplálkozási értéke és egészségügyi előnyei

Mint a paradicsom, a chayote squash valójában egy gyümölcs, amelyet zöldségként használnak. Kimondva “chi-OH-tay”, kicsi és halványzöld, nagy körtehez hasonlító. Valójában, úgy is hívják zöldség körte, aligátor körte és mangó squash. A Chayote népszerű összetevője a mexikói, indiai és latin-amerikai ételeknek. Az uborka és a cukkini esetében a chayote enyhe, kissé édes ízű. A szezonban szeptembertől májusig megtalálható a chayote néhány szupermarketben egész évben. A Chayote-nak alacsony a kalóriája és csupa tele vitaminokkal és egyéb tápanyagokkal.

Táplálkozási tények

A Chayote squash vagy a Sechium edule alacsony kalóriatartalmú edényt tesz, amely 11 kalóriát tartalmaz egy fél pohárban. A chayote squash fél pohár adagja 1 g fehérjét és 5 g szénhidrátot tartalmaz, 2 g cukrot. A Chayote squashnek nincs koleszterinje vagy zsírja. A Chayote is rendkívül alacsony nátriumtartalmú, és mindössze 3 mg-ot tesz fel fél pohárban.

Diétás rostforrás

A Chayote squash egy kis rostot ad hozzá a diétához. Egy fél csésze adag chayote squash 2 g étkezési rostot tartalmaz. A rost az Ön étrendje az olyan növényi alapú ételekből származik, amelyek nem emészthetők. A babból és a zabból származó szálak csökkenti a koleszterinszintet, valamint segít a vércukorszint stabilitásában. Az oldhatatlan rost, a teljes kiőrlésű gabonából és sok zöldségből, például a chayote squashból, nagy mennyiséget ad a székletnek, ami megőrzi az emésztőrendszeren keresztül a hulladék anyagát a székrekedés megelőzésére. Az Orvostudományi Intézet azt ajánlja, hogy a nők naponta 25 gramm rostot fogyasztanak, a férfiak pedig 38 grammot fogyasztanak.

Fontos tápanyagok

Számos fontos vitamin és egyéb tápanyag megtalálható a chayote squash-ban. Egy fél csésze adag szolgálja a C-vitamin igényeinek 17 százalékát. A Chayote squash B-komplex vitaminokat is tartalmaz, köztük 61 mcg folsavat és kis mennyiségű niacint, tiamint, riboflavint, pantoténsavat és B6-vitamint tartalmaz egy fél csészében, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. A B-vitaminok fontos szerepet játszanak az anyagcserében.

Lehetséges gyógyászati ​​előnyök

A Chayote squash bizonyos egészségügyi előnyökkel járhat a hasznos tápanyagok biztosítása mellett. A Purdue Egyetem azt állítja, hogy a chayote squash levelekkel készített gyógynövény tea a magas vérnyomás csökkentésére, a vesekövek feloldására, az atherosclerosis kezelésére vagy az artériák keményítésére szolgál. A chayote squash húsát tartalmazó tea enyhe vizelethajtó tulajdonságokkal rendelkezik, és a világ egyes részeiben a puffadás kezelésére szolgál.