A magnézium-citrát-kiegészítők előnyei

A magnézium-citrát egy magnézium-karbonát és citromsav vegyület, amelyet a magnéziumhiány kezelésének kiegészítéseként forgalmaznak. A szervezetnek szüksége van arra, hogy az ásvány hatékonyan működjön. A Maryland Egyetem Orvosi Központja ajánlja a magnézium-citrátot, mint a legfontosabb ásványi anyag könnyebben felszívódó kiegészítő formáit. Nagyobb dózisokban a magnézium-citrát szintén hashajtó hatású. A magnézium megzavarhatja bizonyos gyógyszereket, például szívgyógyászati ​​készítményeket, savkötőket, antibiotikumokat és cukorbetegségeket. Forduljon orvosához, mielőtt önmagát kezeli magnézium-citráttal vagy bármilyen más kiegészítéssel.

Egészséges magnéziumszint fenntartása

Az Étrend-kiegészítők Hivatala, vagy az ODS, az Országos Egészségtudományi Intézetek fióktelepe, szerint a magnézium a szervezet negyedik legnagyobb mennyiségű ásványa. A test magnéziumának fele csontokban és fogakban van, míg a másik fele a testszövetek és szervek sejtjeiben található. Az ásvány központi szerepet játszik a szervezet több mint 300 biokémiai reakciójában, a normális ideg- és izomfunkció fenntartásában, az egészséges immunrendszer fenntartásában és a szívverés állandó szinten tartásában. A magnézium szerepet játszik a fehérjeszintézisben és az energiatranszportban, és segít a vérnyomás és a vércukorszint szabályozásában. A magnéziumhiány ritka, de előfordulhat, ha a táplálék alacsony ásványi ételeket tartalmaz, vagy bizonyos betegségekben szenved, leginkább a bélrendszeri rendellenességek, amelyek életfontosságú tápanyagokat szednek a szervezetből. A felnőtt nőknek napi 310 és 320 mg közötti mennyiséget kell fogyasztaniuk, míg a férfiaknak napi 410 és 420 mg között kell fogyasztaniuk.

Segít lekerülni a migréneket

A török ​​kutatók egy csoportja kisméretű klinikai vizsgálatot végzett a magnézium-citrát hatékonyságának értékelésére migrén nélküli migrén kezelésében, amely a migrén leggyakoribb formája. A csapat 40 betegből álló csoportot állított össze, akik havonta átlagosan 2-5 migrénes támadást tapasztaltak. Harminc beteg naponta 600 milligramm magnézium-citrátot szedett orális adagokra egy három hónapos kezelés alatt, a másik 10 betegnél placebót kaptak. A magnézium-citrátot kapott betegeknél a migrénes rohamok gyakoriságának és intenzitásának szignifikáns csökkenése jelentkezett, összehasonlítva a placebo csoportba tartozó betegekkel. A kutatók közzétették eredményüket a “Magnézium Kutatás” 2008. júniusi számában.

Enyhíti az éjszakai lábgörcsöket

Az Angliai Keele Egyetem Geriátriai Orvostudományi Tanszékének kutatói tanulmányt végeztek a magnézium-citrát hatékonyságának felmérésére éjszakai lábgörcsök kezelésére. Az ilyen görcsök szokásos kezelése a kinin, amelynek számos kellemetlen mellékhatása van. A kutatócsoport olyan önkénteseket vett fel, akik rendszeresen tapasztalt lábgerincek voltak. A kutatók egy önkéntescsoportot indítottak placebón, majd később 300 mg magnéziumot tartalmazó magnézium-citrátot tartalmazó napi táplálékkiegészítőkre kapcsoltak. Ez a csoport a kilenc görcs közepes számát jelentette placebóval és csak öt magnézium-citráttal. A “Medical Science Monitor” 2002. májusi számában megjelent cikk szerint a magnézium hatásos lehet a lábgerincek kezelésében, és sürgette a további vizsgálatokat.

Bél tisztító tulajdonságai

A Wisconsin Egyetem Orvostudományi és Közegészségügyi Egyetemének radiológusai összehasonlították a magnézium-citrát és a nátrium-foszfát hatékonyságát a bél tisztítására a számított tomográfiás vagy CT-kel végzett kolonográfia előtt. Bár mindkét anyag egyformán hatásos volt a vastagbél tisztítására, a magnézium-citrát olyan folyadékcsillapítási értékeket ért el, amelyek közelebb álltak az optimálishoz. A kutatók közzétették eredményüket a “Radiology” 2010. januári számában.