Borsó alatti táplálkozás

Mint a legtöbb amerikai, valószínűleg ismeretes az édes zöldborsó, de a borsóhéjat kevésbé fogyasztják. A borsóhéjak a zöldborsó búzából készült héjak. A hó és a ropogós borsó mindkettőnek ehető hüvelye van, és tipikus összetevője a krumpli. Ezek táplálóak – különösen a vitaminokban gazdagok és alacsony a kalória – és ízüket és textúrájukat hozzáadhatják ételeihez.

Alapvető tápértékek

Egy 100 grammos, vagy körülbelül 3/4 csésze egész hó- vagy cukorkahús borsó, étkezési hüvelyekkel, forralt és lecsapolt, mindössze 42 kalóriát, 0 gramm zsírt, 3 gramm fehérjét, 7 gramm szénhidrátot, 3 gramm Étkezési rost, 4 gramm cukor és 4 milligramm nátrium. Koleszterinmentesek. Kiváló táplálékforrást jelentenek több mikrotápanyagnak, vagy olyan kis mennyiségben szükséges tápanyagoknak, mint a vitaminok és ásványi anyagok.

Vitaminok

Az A, C és K vitaminok kiváló táplálékforrása a hó vagy a cukor elfogyasztott borsó, főzve és lecsöpögtetve. A 100 gramm táplálék az ajánlott napi érték 21 százalékát, a DV-t az A-vitamin esetében, 80 százalék C-vitamin és 31 Az A-vitamin fontos az egészséges bőrre és a látásra, az immunrendszer működésére és a növekedésre és a fejlődésre. A C-vitamin egy antioxidáns tápanyag, amely erősíti az immunrendszert. A C-vitamin szintén szükséges az íny egészségéért és kollagén előállításáért. A K-vitamin szerepet játszik a csontképződésben és elengedhetetlen a normális véralvadáshoz.

Vas

A 100 grammos főtt borsóhéjak 2 milligramm vasat tartalmaznak, amely a férfiak számára a DV 25% -át és a nők 11% -át foglalja el. A tinédzser és a felnőtt nőstény korú nők több vasat igényelnek, mint a férfiak. Ez a nyomelem ásványi anyag számos funkciót tartalmaz az emberi szervezetben. A Nemzeti Egészségügyi Intézet szerint a táplálékkiegészítők közül a vas fontos eleme számos enzimnek és fehérjének, amelyek a jó egészség megőrzéséhez szükségesek. Az Iron segíti a szervezet oxigéntartalmú sejtjeinek szállítását. A vas hiánya korlátozza az oxigént a sejtekbe, és fáradtsághoz és csökkent immunitáshoz vezethet.

Egészségügyi előnyök

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma amerikai táplálkozási irányelveinek megfelelően, vagy DGA-ként, ha 2000 kalóriás étrendet fogyaszt, naponta legalább 2 1/2 csésze zöldséget kell fogyasztania. A DGA-ok arra ösztönzik Önt, hogy naponta számos zöldség közül választhasson, mint például a borsóhéjak, az optimális egészség érdekében. Emellett a borsóhéjak alacsony kalóriát tartalmaznak, és jó forrásból állnak az étrendi rostok, amelyek segíthetnek a súly kezelésében.

Javaslatok és tárolás

Ételt nyers vagy főzött peppers, és vajjal vagy fűszeres ízesítéssel, mint melléktálas zöldség. Egyedül csak ételt vagy receptekhez, például salátákhoz és tésztákhoz adjunk hozzá. A cukorborsó-borsó és a hízelgő héjas borsó keverékszórással használható. Miután kivették, a borsóhéjak nagyon romlandóak. Ha nem használja őket gyorsan, azokat néhány órányi betakarítás után szárítani, konzerválni vagy fagyasztani kell.