Citrom mákmag muffin táplálása

A citrom mákos muffinok olyan kalóriatartalmú ételek, amelyek összekeverik a citrom szagát a muffin tortaszerű textúrájával. Mint minden élelmiszer, a rész mérete minden különbséget tesz. A táplálék egy 2 uncia, házi sült, citrom mákos muffin jelentősen eltér a hatalmas, 6 uncia változat elérhető kávézók és pékségek. A citrommagos muffinok táplálkozási információinak lebontása segít az egészségesebb döntések meghozatalában, függetlenül attól, hogy saját otthon kóstolja-e meg őket, vagy megragadja-e a kávézóban dolgozni.

Kalória

A liszt, a granulált cukor és a vaj vagy a vaj a citrommákmagos muffinokban magas kalóriát eredményez. A karcsúkról vagy keverékből előállított 2 uncia muffin 160-180 kalóriát tartalmaz. A MayoClinic.com szerint egy 160 kilós súlyú személynek 12 percig kell megkötnie a kötelet, hogy leégesse a kalóriákat egy ilyen uncia-muffin közül. Azonban egy 5 vagy 6 uncia citrommagos muffin égetése, amely 400-550 kalóriát tartalmaz, mint például a péksüteményekben és a láncos éttermekben eladott termékek, ugyanazt a személyt 40 percig kell megkötni.

Zsír

Mint minden muffin, a citrom mákos muffinjainak összetevői meghatározzák, hogy mennyi zsírt tartalmaz. Egy recept, amely 1/4 csésze növényi olajat igényel 15 muffin esetében, minden 6 gramm zsírt tartalmazó 2 uncia-muffint eredményez. A csomagolt ínyenc vagy péksüteményes mézeskalács mogyoró 6 uncia 15 és 25 gramm zsírt tartalmaz. A csomagolt muffin gyártói a feldolgozott olaj – hidrogénezett olaj, transzzsírsav vagy egyszerűen transzzsír – formáját használhatják a muffinok eltarthatóságának meghosszabbítására. A transzzsírok növelik a rossz LDL-koleszterinszintet és csökkenti a jó HDL-koleszterinszintet, ezzel elkerülve azt. A táplálkozási címke megmondja, ha a muffinok transz-zsírt tartalmaznak.

Szénhidrát

A cukor egyensúlyozza a citrom savanyúságát és édesíti a citrommagos muffinjait. A 2 uncia-muffin 25 és 29 gramm szénhidrátot tartalmaz, míg a 6 uncia-muffin közel 55 grammot tartalmaz. A muffinokban lévő szénhidrátforrások, beleértve a cukrot és a lisztet, egyszerű szénhidrátok, ami azt jelenti, hogy gyorsan emészthetők. Ezzel kevésbé érzi magát, mint az egész gabonaszemű szénhidrátok ugyanolyan mennyiségét fogyasztva, mondja a Harvard Health editor, P.J. Skerrett.

Egészséges módosítások

A citrommagos muffinok egészségességének javításával néhány kulcsfontosságú összetevő helyettesítheti a tápanyag-sűrűbb opciókat. Készítse el a muffinjait a teljes kiőrlésű gabonaszárítás helyett, egészen a felesleges liszt részeként, amelyet a recept igényel. A teljes kiőrlésű liszt összetett szénhidrát, amely hosszabb időt vesz igénybe a gyomra emésztéséhez, ezáltal teljessé és telítettvé válik. Helyettesíti a almás vajat a vaj vagy a vaj felére a receptben. Növelje a rostot friss gyümölcsök hozzáadásával a tésztához. Adjon hozzá apróra vágott mogyorót a rostokhoz és a crunchhoz, de vegye figyelembe az extra kalóriákat is.