Fizikai állapotfelmérési szabványok

A fizikai alkalmasság magában foglalja a szívét, a tüdejét és az izmokat és azt, hogy mennyire hatékonyan dolgoznak az Elnöki Testület szerint a fizikai fitnesz és sport területén. Az Ön egyéni alkalmasságát befolyásolja az életkor, a nem, az öröklődés, az étkezési és gyakorlási szokások. A fizikai alkalmasság minden összetevőjére vonatkozó szabványokat úgy állították be, hogy segítsen meghatározni a fizikai alkalmasságot.

Alkatrészek

A fizikai alkalmasság négy alapvető összetevője: kardiorespirációs kitartás, izomterhelés, izmosság és rugalmasság. Kardiorespirációs kitartás írja le a szív és a tüdők képességét, hogy oxigént és tápanyagokat szállítson a test többi részének, míg a rugalmasság azt jelenti, hogy képesek az izületeket és az izmokat mozgásuk teljes mozgása révén mozgatni. Az izomerő azt jelenti, hogy az izmok képesek rövid idő alatt erőt kifejteni, és az izommatosodás azt írja le, hogy az izom ismételt összehúzódásokat képes fenntartani, vagy hogy továbbra is erőt alkalmazzon egy rögzített tárgy ellen.

Cardiorespiratory Endurance

A cardiorespiratory fitness értékelésére két közös teszt a Cooper 12 perces teszt és az 1 1/2 mérföldes teszt az American College of Sports Medicine vagy az ACSM szerint. A Cooper 12 perces teszt célja, hogy fedezze a legnagyobb távolságot 12 perc alatt. Az 1 1/2 mérföldes teszt esetében az a cél, hogy a legrövidebb idő alatt 1 1/2 mérföldet lefedjenek. Az Ön kora és neme segít meghatározni a besorolását a teszt befejezése után. Például a 20 és 29 év közötti férfiak akkor minősülnek kiváló kardiopirógiai fitnesznek, ha a 12 perc alatt 1,73 és 1,81 mérföld között fekszenek, és az 50 és 59 év közötti nők aránya a kitűnő tartományban 1,29 és 1,37 mérföldre ugyanabban az időben.

Izmos erő

Az izomszilárdsági értékelések a vizsgált izomcsoportra jellemzőek, de a testtest erősségének értékelésére szolgáló közös teszt a próbapadi teszt. A maximális testsúly rögzítése, amelyet a padon lehet nyomni, majd ezt a számot testtömeggel osztva megadja az Ön relatív erősségi arányát. Ez a szám a testtömegedhez viszonyított erősségedre vonatkozik. Ezt az intézkedést az Ön kora és neme egy adott kategóriába sorolja. Az 1,12 és 1,24 közötti arány kiválónak tekinthető a 30 és 39 év közötti férfiak és a 70 és 76 közé eső férfiak esetében.

Izmos állóképesség

A push-up teszt gyakori módja az izomviszonyok felmérésére. A push-up teszthez a téma annyi nyomást végez, amennyit csak tud, miközben a jó formát fenntartja pihenés nélkül. A 20-29 éves korú férfiaknál 36 pihentetést tekintünk kiválónak, 29 és 35 év között pedig jónak számít. Az azonos korú nők esetében 30 pihentetést tekintünk kiválónak, és 21 és 29 között jónak számít.

Rugalmasság

A sit-and-reach teszt a csípőízület és az alsó hátsó rugalmasság mérésére szolgál. A vizsgálat előtt rövid felmelegedést kell végrehajtani a sérülések kockázatának csökkentése érdekében. A vizsgált személy ül és eléri az előrehaladást, és pontosan értékeli, hogy milyen messze juthat el a lábujjáig. A pontszámot ezután osztályozzák, és a 70. percentilis fölötti pontszám az átlag fölött van, és a 90. percentilis felett jóval az átlag felett van.