Niacin dózis a trigliceridek csökkentésére

A niacin, amelyet B3 vitaminnak is neveznek, és amelyet az 1950-es évek óta az orvosok írnak fel, hasznosnak bizonyul az alacsony sűrűségű lipoprotein, a nagy sűrűségű lipoprotein és a triglicerid szintjének javítására. A trigliceridekre előírt niacin mennyisége a jelenlegi szintek súlyosságától, valamint a mellékhatások elviselésétől, beleértve a bőr áthatását is, függ. A niacin nagy dózisa májkárosodást okozhat, és egy közelmúltbeli klinikai vizsgálat véget ért korán, amikor a niacin kezelésének kockázata károsabb volt, mint hasznos.

A koleszterinszűrés háromféle típusú lipid mennyiségét méri a vérben: alacsony sűrűségű lipoprotein, nagy sűrűségű lipoprotein és trigliceridek. Az LDL-koleszterin, más néven “rossz” koleszterin és trigliceridek általában felhalmozódnak az artériákban, csökkenti a véráramlást és fokozza a cardiovascularis betegségek kialakulásának kockázatát. A HDL-koleszterin, a “jó” koleszterin, segít a LDL-koleszterin és trigliceridek eltávolításában. Ha az étrendi változások hatékonynak bizonyulnak a trigliceridek és a koleszterin javításában, akkor a gyógyszerek, például a sztatinok és a niacin segíthetnek.

Az egészséges étrend körülbelül 14-16 mg niacint tartalmaz, például marhahúsból, tonhalból és földimogyoróból. Az orvosok megelõzõ mennyiségû niacint írhatnak elõ napi 100 mg és 2000 mg közötti mennyiségben a trigliceridek csökkentése érdekében. A niacin hatékonyan csökkenti a triglicerid szintjét. A trigliceridek alacsonyabb szintje, egyfajta zsír, meg kell védenie a szívbetegség ellen. De egy amerikai kormány által finanszírozott tanulmány szerint 2000 mg niacin napi bevétele nem csökkentette a szívrohamban szenvedő betegek kockázatát. Az Országos Egészségügyi Intézmények 2011. május 26-án bejelentették, hogy a tervezettnél 18 hónappal korábban tervezett niacin vizsgálat véget ér a csalódást okozó eredmények miatt. A tanulmányban részt vevő 3,414 résztvevő közül a fele statin és niacin kombinációját vették figyelembe. A másik fele statinokat és placebót vett. A niacint szedő betegek csökkentették trigliceridjeiket, de nem szenvedtek kevesebb szívrohamot, mint a placebót szedő személyek.

A nagy adag niacin alkalmazása növelheti a stroke szenvedésének kockázatát. Az NIH-vizsgálatban a niacint szedő betegeknél több volt a stroke, szemben a 12-tel, mint a placebót szedő személyek. A NIH vizsgálat eredményei “váratlanok és ellentétben álltak a korábbi vizsgálatok eredményeivel”, Dr. Jeffrey Probstfield , A Washington Egyetem kutatója és a tanulmány vezetője a CBC News-nak elmondta, a NIH egy nyilatkozatában kijelentette, hogy hasonló vizsgálatok továbbra is folyamatban vannak és pozitív eredményeket produkálnak Ha jelenleg niacint alkalmaz a trigliceridszint csökkentésére, ne hagyja abba a Az NIH vizsgálatában a niacin fogyasztók körüli nagyobb stroke-gyakoriság nem feltétlenül jelent kockázatot Önnek.

Ha jelenleg nem szedik a niacint – vagy úgy dönt, hogy megáll – az Amerikai Szívszövetség tudományos nyilatkozata ösztönzést adhat arra, hogy receptre mentes megközelítést próbáljon ki a trigliceridszint csökkentésére. A 2011 áprilisában kiadott AHA nyilatkozat szerint az étrend és a testmozgás 50% -kal csökkentheti trigliceridjeit. Michael Miller, a Maryland-i Egyetem Orvostudományi Egyetemének megelőző kardiológiai központja igazgatója több mint 500 tanulmányt áttekintett, mielőtt arra a következtetésre jutott, hogy a triglicerideket 20% -kal csökkentheti az alacsony zsírtartalmú, alacsony cukortartalmú étrend követésével és további 20 30 százalékra, legalább 150 perc mérsékelt edzéssel a heti rendszerben. Miller publikálta kutatását a “Circulation” című, 2011. áprilisi számában, az American Heart Association kiadványában.

Koleszterin és trigliceridek

Dózis

óvintézkedések

Diéta és edzés