A jiujitsu sárga övre vonatkozó követelmények

Sok harcművészet elsősorban a sztrájkolásra összpontosít, de a jiu-jitsu a testmozgásokat is hangsúlyozza, blokkolja, megtartja, megfojtja és zárja a zárolást. A sárga öv a következő lépés az új diákok által viselt fehér övek felett. Az Egyesült Államok Ju-Jitsu Szövetségének két csoportja van a sárga öveknek. Nincs kor követelménye sem.

A fehér övnek legalább két hónapos képzésre van szüksége ahhoz, hogy elérje a Jukyu szintet. A hallgatóknak meg kell mutatniuk, hogy egyszerűen lecsúszhatják a lépcső testmozgását és a lábmunkát. Néhány jiu-jitsu mozog Jukyu-nak tudnia kell, hogy tartalmaz egy kést kéz sztrájkot, egy kalapácsos sztrájkot és egy sweep throwing technikát.

Három hónap elteltével a Jukyu szintjén a diák eljuthat Kukyu-hoz. Ezeknek a hallgatóknak 90- és 180 fokos, pivoting, front és side kicking technikákat, valamint külső és belső blokkolási technikákat kell demonstrálniuk. Képesnek kell lennie arra, hogy tenyér sarokütközést, könyökütközést és egy csuklós csuklást végezzen más mozdulatok között.

A Jukyu-diákok elvárják, hogy ismerjék meg az alapvető önvédelmi technikákat egy ütéshez, egy csuklórúdhoz és egy lapelfogáshoz. A mozgásokat formában, sebességben és teljesítményben osztályozzák. Minden technikának tartalmaznia kell egy blokkot és egy számlálót egy dobás vagy levehető, és befejezte a vezérlő tartás vagy sztrájk. A Kukyu teszt hasonló, de a hallgatóknak készen kell állniuk a teszt elvégzésére.

A karakter a sárga szíjakban is szerepet játszik. Csak azoknak a diákoknak szólnak, akik folyamatosan betartják részvételi és képzési kötelezettségeiket, követik a dojo szabályokat és eljárásokat, és fenntartják a megfelelő higiéniát. Azt is elvárják, hogy megtanulják a jiu-jitsu eredetét, történelmét és fejlődését, valamint a japán kifejezések helyes kiejtését. A Jukyu-nak olyan szavakat kell ismernie, mint a tanár (sensei) és az íj (rei), míg a Kukyu-nak szüksége lehet olyan kifejezésekre, mint a becsület helyére (kamiza).

Két hónap Jukyu-hoz

Három többet Kukyu-nak

A legjobb önvédelem

A készségen túl