Dió és cink

A dió hordozható és tápláló táplálék, amelyet gyakorlatilag bárhonnan élvezhet. Számos vitamin és ásványi anyag természetes forrása, beleértve a cinket, alapvető ásványi anyagot. A napi különféle diófélék és más cinkben gazdag élelmiszerek fogyasztása biztosítja az ásványi anyag megfelelő bevitelét. Kérjen egy regisztrált dietetikust a tápláló ételek részletes listájáért.

A különféle diók jó forrásokat biztosítanak a cink és más fontos tápanyagok számára. A legmagasabb sótartalmú diófélék közé tartozik a kesudió, a mandula és a földimogyoró. Egy uncia száraz pörkölt kesudió 1,6 mg cinket vagy 11% ajánlott napi értéket vagy DV értéket biztosít. Az élelmiszer, amely az ajánlott DV több mint 10% -át biztosítja egy adott tápanyag számára, jó forrásnak tekinthető. Egy uncia mandula vagy földimogyoró csak 1 mg cinket, vagyis a DV 7% -át adja. A cink mellett a dió is fehér, rostos és esszenciális zsírsavakkal van tele. Egyéb vitaminok és ásványi anyagok, amelyek bőséges diófélékben vannak, tartalmazzák a B-komplex vitaminokat, az E-vitamint, a káliumot, a kalciumot, a magnéziumot és a szelént.

A cink fontos ásványi anyag, amelyet naponta meg kell szereznie, mivel sokféle élelmiszert fogyaszt. Részt vesz a szervezet számos fontos területének növekedésében és fejlesztésében, beleértve az immunitást, a celluláris anyagcserét, a fehérjeszintézist, a sebgyógyulást és a neurológiai funkciót, jegyzi meg az Étrend-kiegészítők Hivatala. A cinkhiányban leginkább veszélyeztetett egyének közé tartoznak a csecsemők, alultáplált egyedek, idősebb felnőttek, szigorú vegetáriánusok és a felszívódás vagy bélrendszeri betegségek.

A serdülő és a felnőtt férfiak naponta 11 mg cinket igényelnek, míg a nők napi 9 mg-ot igényelnek. A terhes és szoptató nők nagyobb mennyiségű cinket igényelnek, naponta körülbelül 11-13 mg cinket. A csecsemők és a gyermekek mindössze 2-8 mg cinket igényelnek naponta. Kérjen tanácsot egy regisztrált dietetikus cégtől a személyre szabott cink-követelményhez az aktivitási szint és állapot alapján. A cinkből származó napi követelményeket különböző ételekből szerezheti be. A megfelelő étrend mellett a Linus Pauling Intézet multivitamin formulát ajánl, amely a cink és egyéb tápanyagok DV-jének 100% -át biztosítja.

Míg a dió gazdag tápanyagforrás, a kalóriák is magasak, ezért mérsékelten fogyasztják őket. Egyél egy marék, vagy körülbelül 1 oz, dió minden nap. A csavaranyák kiválóan kiegészítik a rágcsálnivalókat, például a forró vagy hideg gabonát, joghurtot vagy gyümölcstálakat. Hozzá lehet adni a kedvenc saláta, a csomagolás vagy a sült jó recept. A cinket tartalmazó egyéb élelmiszerek közé tartoznak a tejtermékek, hüvelyesek, magvak, szemek és zöld leveles zöldségek. A kagylók, a marhahús, a baromfi és más vörös húsok is gazdag cinkforrások.

Táplálkozás diófélékben

Cink funkciója

Napi ajánlás

Étrendi szempontok