Magnézium és gyakorlat

Magnéziumot használnak a szervezetben a szívverés szabályozására, az izmok és az idegek optimális működésére, a csontok egészségének javítására és az immunrendszer erősítésére. A szervezet magnézium-tárolójának mintegy 50 százaléka megtalálható a csontjaiban, a többi rész pedig a szövetekben és a szervekben található. Körülbelül 1 százalék található a vérben olyan koncentrációban, amelyet a szervezet meglehetősen állandóan megpróbál. A kutatások kimutatták, hogy a magnézium befolyásolja a testmozgás hatását, és a testben lévő magnézium-koncentrációk a testmozgásra válaszul változnak.

A “British Journal of Sports Medicine” egy 2006-os tanulmányt tett közzé, amely az orális magnézium-kiegészítésnek a koszorúér-betegségben szenvedő betegek terhelés toleranciájára gyakorolt ​​hatására összpontosított. Az alanyok 15 mmól magnéziumot kaptak naponta kétszer hat hónapig. A vizsgálat kimutatta, hogy a magnézium javította a testmozgás toleranciáját és a szívműködést a vizsgált alanyokban. A kutatók azt állították, hogy a magnézium csökkentette a mellkasi fájdalmat, amelyet rendszerint testmozgással hoztak létre koszorúér-betegségben szenvedő betegeknél.

A “Journal of Nutrition” egy 2002-es tanulmányt jelentett, amely megvizsgálta a magnézium kimerülés hatását a szívműködésre és az energiaszükséglet gyakorlására a gyakorlat során. A posztmenopauzás nőket 200 mg magnéziummal kiegészített étrendre helyezték, amelyet nem kiegészített étrend követett. Az étkezési magnézium korlátozása a testben a magnézium-koncentráció csökkenését eredményezte, ami a gyenge szív- és érrendszeri funkciókra és a testsúlygyarapodásra gyenge energiát eredményezett.

A Forrest Nielson és a “Magnesium Research” folyóiratban megjelent munkatársak 2006-os áttekintése szerint a teste reagál a gyakorlatra a magnéziumellátás újraelosztásával. A magnézium koncentrációja a vérben 5-15% -kal nő a nagy intenzitású testmozgás rövid futamideje után. A növekedés a mérsékelt testmozgás után is megmutatkozik, amely hosszabb idő alatt történik. Ez egy átmeneti változás, azonban a plazmaszintek egy napon belül visszatérnek a normális szintre. Ennek a jelenségnek a lehetséges magyarázata többek között a csökkent plazma térfogat, az izmok lebontása és a magnézium kiürülése az izmokból a összehúzódások során.

A Nielson-tanulmány szerint bizonyíték van arra, hogy a sífutás, a maratoni futás és az egyéb kiterjesztett endurance gyakorlatok csökkentik a plazma magnézium koncentrációját. Ez lehet a magnézium elvesztése a verejték és a vizelet veszteségén keresztül, valamint a magnézium mozgása a test más területeire. Úgy tűnik, hogy a szervezet magnéziumot küld a testnek a legnagyobb anyagcsere-szükséglethez, ahol fokozott energiatermelésre van szükség.

Magnézium és a türelem a szívbetegekben

Magnéziumcsökkenés

A nagy intenzitású gyakorlat hatása a magnéziumkoncentrációra

Kitartás és magnézium