Mellékhatások a búzasav juice

A búzacsaládból származó, fiatal fűből készült búzadara a táplálékkiegészítő. Sok egészségügyi élelmiszer-rajongó dicsérik a búzadara-gyümölcslevet és annak állítólagos egészségügyi előnyeit, például az immunrendszer fellendítését. Az emberek a búzadzsírt egy lenyűgöző, magas koncentrátumú gyümölcslevekből vagy gyakrabban keverik össze más friss gyümölcsökkel vagy zöldséglevekkel az ízlés maszkolására. A friss búzafű juice erős ízű, és azok számára, akik nem használják, túlságosan intenzív ízben és az emésztőrendszerben. Miközben általában biztonságosnak tartják, a búzakorpa sok kellemetlen mellékhatást okozhat.

Hányinger és fejfájás

Néhány ember hányingert és fejfájást tapasztal, hamarosan búzadzsírt isznak – gyakran az első néhány alkalommal, amikor a gyümölcslevet iszik. Steve Meyerowitz, a “Wheatgrass, a Nature’s Finest Medicine” szerzője szerint néhány ember az émelygő érzést és fejfájást méregtelenítik. Az American Cancer Society azt mondja, hogy ez is jel lehet a szervezet általános intoleranciájának a búzafű lé miatt. Ha hányingert vagy fejfájást tapasztal a búzasavfogyasztás után, fontolja meg kevesebbet a juice fogyasztásáról, vagy keverje össze más gyümölcslevekkel az ízlés maszkolására. Ha az émelygés és a fejfájás továbbra is fennáll, beszéljen orvosával és hagyja abba a gyümölcslé fogyasztását.

Allergiás reakciók

A búzadara másik mellékhatása az allergiás reakció. Meyerowitz kijelenti, hogy a búzafű juice biztonságos azok számára, akik búza vagy búza glutén intoleranciával vagy allergiával rendelkeznek. Az American Cancer Society azonban azt javasolja, hogy biztonságos legyen az orvoshoz fordulni, mielőtt a búzadagot felszedné, ha ismert a glutén-intolerancia. A búzadzsír allergiás reakciója közé tartozik a csalánkiütés és a duzzadt torok. Ha ezek a tünetek közvetlenül a búzafű lé után fogyasztódnak, az allergiás reakció csak rosszabbodhat az idő múlásával, ezért azonnal kérjen orvosi kezelést.

Öntőforma

Mivel a búzafű egy fiatal, csírázott fű nedves körülmények között nőtt, a nem megfelelő gondozás olyan penészgomba kialakulásához vezethet, amely a fűben fejlődik és a gyümölcslébe kerül. Miközben a búzadrágot megmossátok, biztonságosak lesznek, távolítsák el a búzát. A legelterjedtebb formája a búzagrácsot befolyásoló “kék fuzz” forma, a nem hervadó “öntőforma” típusa, amelyet le lehet mosni, mert csak a növény külső részén növekszik. De más penészgombák, beleértve a barna és fehér penészgombákat, a károsodás jelei, és nem szabad fogyasztania sem. A keserű és pépes kóstolás a búzadrágot jelenti, ami a búzadagot penészes.

Szennyezőanyag-mentes környezet

Mivel a búzadrág mind a talajban, mind a vízben nő, és az emberek nyersen fogyasztanak, baktériumok vagy egyéb veszélyek – a penészen kívül – jelen lehetnek, és szennyezhetik is a búzadagot. A szennyeződés elkerülése érdekében sterilítse a tálcákat, és tartsa tisztán a talajt és a vizet. Tartsa a búzát az esetleges keresztszennyeződésektől, feltárva a búzadagot csak akkor, ha a csírák gyökeret hoztak, és elég erősek ahhoz, hogy jól termeljenek, általában a negyedik nap után. A búzagrács betakarítása után a fertőzöttség elkerülése érdekében a vágott füvet hét-tíz napon belül fogyasszon el, és tárolja tiszta műanyag zacskóban a hűtőben.