Placenta arckezelések

A placenta már régóta dicsérte a táplálkozási értékét, és gyakran fogyasztják azok az egyének, akik ezeket az előnyöket elnyelik. Az utóbbi években azonban a méhlepényt hatékony antiaging arckezelésnek vetették alá.

A placenta típusai

A méhlepény-kezelések főként a juh és az ember kulcsfontosságú összetevője. Egyes kozmetológusok őssejteket (juh-placentából) alkalmaznak, míg mások, mint például a Beverly Hills-féle dermatológus Dr. Harold Lancer, előnyben részesítik a humán placentából származó proteintartalmú kivonatot szérum formában.

A Placenta Facials előnyei

A placenta arcápolás számos előnnyel jár. A Lancer Dermatology szerint a placenta hatékony bőrfeszesítő, emelő és hidratáló. Azt is kezeli, akne bőrt, és amit sérült a túlzott hámlás. A juh-placentából származó őssejteket anti-aging tulajdonságaikhoz használják, mivel elősegítik a kollagén termelést és növelik a bőr rugalmasságát. A MyVoucherCodes.co.uk által végzett idén végzett felmérés szerint a 30 éves és idősebb nők inkább a placentából származó arcmasszát választották anti-aging megoldásként.

Szkepticizmus

Annak ellenére, hogy trendi, vannak olyanok, akik nem teljesen értékesítik a hatalom a placenta arc. A CNN-vel folytatott 2008-as interjúban Dr. Robin Ashinoff, a New York-i Egyetem Langone Medical Center dermatológiai tanára elmondta, hogy nem ismerte a placenta előnyeit bizonyító tanulmányokat. Az arcdiagnosztikai eredményeket a bőrfejlesztés kezelésébe bevont LED-komponensekhez igazította.