Ferde tonizáló gyakorlatok

Gyakran ismert “szerelmi fogantyúként”, az obliques a gyomor oldalán található hasi izmok. Az oblique-okat rugalmassá és a törzsét csavarja a napi tevékenységei során. Minél erősebbek ezek az izmok, annál könnyebb az Ön feladata a mindennapi feladatok elvégzése. A tónusú obliques növeli a testét és javítja a testtartását.

Bal és jobb külső és belső oblique izmok vannak. A külső meredekség közel van a felülethez, és úgy érzed, hogy az izmok a kezedet a gyomor oldalára helyezed. A belső szokások a külső obliques alatt helyezkednek el. Mindkét pár izma együtt dolgozik, hogy hajlítsa és torzítsa a törzsét. Ha megfordulsz a székeden, hogy átnézed a vállodon, az obliques megköti a testét.

Különböző pozíciókban megerõsödik az obliqueje. Dr. Francis Péter a San Diego Egyetem Biomechanikai Laboratóriumában 13 különböző hasi gyakorlatot tanulmányozott, és megállapította, hogy a kapitány szék gyakorlata a legmagasabb izomtevékenységet eredményezte a ferdén. Ezt a gyakorlatot egy magas szék székében álló állásból végzi. Helyezze a könyököket a szék karfalaire és a hátára a padra. A testet a karjai támasztják alá, a lábad pedig az egyenes lábad alatt lóg. Végezze el a gyakorlatot a térd hajlításával és a lábak emelésével a mellkasához.

Az oldalhajlítás olyan gyakorlat, amelyet egy ülő pozícióból végezhet. Ez a gyakorlat a kézben tartott súlyzókkal növeli az ellenállást. Ülésekor mindkét kézben tartson egy súlyzót, karjaival egyenesen a testének oldalán. Hajtsa végre a kanyart, magasan ült, majd jobbra hajlítva, mintha a súlyzót a padlóra rakná. Húzza meg a gyomrot, amikor visszatér egy függőleges helyzetbe, majd töltse ki a kanyart a bal oldalon.

Az obliqueit is lehúzhatja a fekvő pozícióból. Dr. Peter Francis találta a kerékpár manőverét egy hatékony ferde tonizáló edzéssel. Feküdj a hátadra térddel, lába a padlón, kezed a fejed mögött. Kezdje a gyakorlatot úgy, hogy mindkét lábat felemeli a padlóról, és kiterjeszti a jobb lábát a testéről. Hajtsa végre a ferde csavart úgy, hogy bal térdét közelebb hozza a mellkasához, és a jobb könyökét felé irányítja. A kerékpáros manőverezés folytatódik, amikor térdre térnek a szemben lévő könyökkel szemben.

A ferde tonizáló gyakorlatok hozzáadják a napi edzésprogramodat. Dr. Peter Francis ötperces gyomormaradási gyakorlatokat ajánl. Végezzen el minden gyakorlatot 10-15-szer, pihenjen, majd ismételje meg két vagy három készletet. A erős obliques javítja a testtartását és a gyomor megjelenését. Más előnyöket is tapasztalhat, mint például a csökkent hátfájás.

obliqus

Álló

ülő

Hanyatt fekvő

Rutin