Magnézium dózis gyermekeknek

Sokan nem fogyasztanak elég magnéziumot. Ez az ásványi anyag alapvető fontosságú a megfelelő testi funkciók szempontjából, és a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint számos orvosi állapot, beleértve a gyermekkori asztmát, hagyományos kezelések hatékonyságát is javíthatja. Adjunk gyermekeinknek különféle egészséges ételeket, hogy elegendő magnéziumot kapjunk.

A szervezet összes szervének szüksége van a magnézium megfelelő működésére. A magnéziumot a fogak és a csontok, valamint az izom összehúzódás és relaxáció, az immunrendszer funkciója, a fehérjéket termelő és a szervezetben energiát termelő és szállít. Számos enzimre van szükség, és segít a vércukorszint és a vérnyomás szabályozásában, és tartja folyamatosan a szívverését.

A magnézium gyermekek mennyisége a kor és a nem szerint változik. A 6 hónaposnál idősebb gyermekeknek naponta 30 mg magnéziumra van szükségük, és a 7 és 12 hónapos gyermekek napi 75 mg-ot igényelnek. Az 1 és 3 közötti gyermekeknek 80 mg napi magnéziumra van szükségük, a 4-8 éveseknél napi 130 mg, a 9 és 13 éveseknél napi 240 mg. A 14 és 18 év közötti fiúk naponta 410 mg magnéziát igényelnek, és a lányoknak napi 360 mg-ra van szükségük, hacsak nem terhesek, ezért napi 400 mg magnéziumra van szükségük.

A gyermekeknek magnéziumot kell kapniuk az ételtől, a kiegészítők helyett, kivéve, ha ezeket orvos írja. Sok élelmiszer tartalmaz magnéziumot, beleértve a kajszibarackot, az avokádót, a babot és a borsót, a banánt, a sült krumplit bőrrel, csokoládéval, zöld leveles zöldséggel, diófélékkel és magvakkal, szója termékekkel és teljes kiőrlésű gabonával. Mivel a magnézium elsősorban a szemek bendőjében és csírájában található, a finom szemek nem tartalmaznak nagy mennyiségű magnéziumot.

Megfelelő B6-vitaminszint szükséges a magnézium megfelelő felszívódásához, akár táplálékból vagy kiegészítőkből. Ha a gyermeke magnézium kiegészítőket ad, ne lépje túl a megengedhető felső beviteli szintet. Az 1 és 3 év közötti gyermekek esetében ez napi 65 mg. A 4-8 éves gyermekek nem vehetnek naponta több mint 110 mg-ot, és a 9-18 éves gyermekek napi 350 mg-ot nem igényelhetnek. A magnézium felesleges hasmenése, ideges gyomor, hányás, émelygés, lassú szívverés, alacsony vérnyomás, zavartság és halál.

Funkció

Adagolás

Élelmiszerforrások

szempontok