Magnézium-oxid és vesék

A magnézium olyan ásványi anyag, amelyet a szervezetnek szüksége van. Mivel több mint 300 anyagcsere-reakcióban vesz részt, napi követelményeinek megszerzése kötelező. A tipikus amerikai étrend súlyosan hiányzik az egész szemek és leveles zöldek, amelyek ezt az elemet nyújtják. Ezért szükség lehet napi kiegészítésre. Azonban elővigyázatosság szükséges, ha Ön ezt a kiegészítést veszi igénybe, különösen akkor, ha vesebetegsége van. Mint mindig, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt bármi újot kezdene.

Magnézium-oxid

A magnéziumoxid, más néven magnezit, természetesen perikláz, fehér, szilárd kőzet anyag. Amikor vízhez adják, az úgynevezett magnézia tej. Több okból is használható. A PubMed Health szerint a táplálékkiegészítésen kívül az emberek magnézium-oxidot használhatnak antidecineként a gyomorégés és a gyomor enyhítésére, vagy rövid távú hashajtóként, hogy tisztítsák meg a beleket a műtét előtt. Helyileg is alkalmazható a rákos megbetegedésekre, hogy megkönnyebbüljön. A magnézium-oxid megtalálható tabletta, kapszula vagy folyékony formában.

Magnézium és veseelégtelenség

Veseelégtelenségben szenvedő egyének számára a magnézium toxicitás nagyon valóságos lehetőség. A csökkent veseműködés a vese elvesztéséhez vezethet a felesleges magnézium eltávolításában. Ez mérgező magnéziumszinthez vagy súlyos hipermagneszmiához vezethet. A hypermagnesia problémát jelenthet krónikus vesebetegségben szenvedő egyéneknél. Gyakran magnéziumtartalmú foszfát kötőanyagokat használnak a magas foszforszintek kezelésére, amelyek olyan betegeknél fordulhatnak elő, akik rendszeresen dialízist kapnak. A “Nephron” folyóiratban közölt A1982-es tanulmány azt mutatta, hogy kontrollálatlan hypermagnesia nem fordult elő magnéziumtartalmú kötőanyagokat szedő dialízis betegeknél. Azonban a fokozott magnéziumszint gyakori előfordulás a vesebetegekben, és mindig figyelemmel kell kísérni.

Magnézium és vese kőképződés

Egészséges vesékben szenvedőknél a magnéziumról beszámoltak arról, hogy csökkenti a vesekövek képződését, lúgos környezetet teremtve a szervezetben, ezáltal gátolja a kalcium-oxalát kristályok képződését a vizeletben. Egy 2004-es tanulmány, melyet a Thaiföldi Orvosi Szövetség Journalában közöltek, jelentősen csökkentette a vesekőképződést elősegítő tényezőket. A kutatók azt ajánlották, hogy a kőzetképződést fenyegető egyéneknek mind a magnézium, mind a kálium együttesen ki kell egészíteniük a kőzetképződés csökkentéséhez szükséges lúgos környezetet.

A hypermagnesia tünetei

Ha túl sok magnézium gyűlik össze a szervezetben, hypermagnesia fordul elő. Ennek az állapotnak a tünetei: alacsony vérnyomás, fáradtság, zavartság és arrhythmia. Ahogy az állapot rosszabbodik, a betegnek nehézségei lehetnek a légzés, az izomgyengeség és a lehetséges szívmegállás. Ha ilyen tüneteket tapasztal, vagy gyanús hypermagnesia, azonnal forduljon orvosához.