Probiotikumok, antibiotikumok és élesztő fertőzés

Az egyik leginkább zavaró egészségügyi állapot, melyet a nők szembesülnek, élesztő fertőzések meglehetősen gyakoriak. Valójában a nők körülbelül 75 százaléka legalább egy életük alatt van, a Női Egészségügyi Hivatal szerint, és sokan többször fejlesztik ezeket a fertőzéseket. Előfordulhat, hogy megelőző módszereket alkalmaz, például a probiotikumokat a kockázat csökkentése érdekében. Amit nem lehet észrevenni, hogy az antibiotikumok szedése más egészségügyi problémák miatt az éhségfertőzés mögött lehet.

Élesztő fertőzések megértése

A Candida albicans gomba okoz élesztő fertőzést. Ez az élesztő mindig jelen van a testedben, de túl sok okoz hüvelyi irritációt. A klasszikus jelek és tünetek közé tartozik a hüvelyi viszketés, vörösség, égetés és fájdalom a vizelés alatt vagy a nemi közösülés során. Sűrű, fehér ürülék is lehet. A hormonális egyenlőtlenségek, a terhesség, a stressz és az egészségtelen táplálkozás az élesztőgomba esetleges kockázati tényezői lehetnek. Bizonyos betegségek, mint például a HIV / AIDS, szintén hozzájárulhatnak a kockázathoz.

Antibiotikum Link

Bizonyos gyógyszerek – beleértve a fogamzásgátló tablettákat is – szintén növelhetik az élesztőgomba kockázatát. A legismertebbek közé tartoznak az általánosan alkalmazott, antibiotikumokként ismert gyógyszerek. Az antibiotikumok elpusztítják a baktériumokat a sejtprocesseik megtámadásával. Sajnos ezek a gyógyszerek nem képesek megkülönböztetni a betegség okozó baktériumokat a jó fajtától. Ez egyenletlenséget okozhat a hüvelyi területen is, veszélyeztetve az élesztőgombák fertőzését. Ennek eredményeként a baktériumok hiánya lehetővé teszi az élesztő növekedését és sokszorozódását, ezáltal a fertőzés tüneteit a Szövetség az antibiotikumok körültekintő alkalmazása érdekében.

Probiotikumok megelőzésére

A probiotikumok segítenek fenntartani a baktériumok egyensúlyát a szervezetben. Ezeket az egészséges vagy barátságos baktériumtörzseket régóta használják a hüvelyi fertőzések kezelésére, sőt, a probiotikumot tartalmazó joghurt fogyasztása vagy vaginális beillesztése ismert népi gyógyszerek az ilyen fertőzésekhez. A probiotikumok rendszeres alkalmazása javasolt akkor, ha folyamatosan élesztő-fertőzései vannak. Több kutatásra van szükség ahhoz, hogy pontosan tudjuk, mely törzsek – és mennyire – megakadályozhatják az élesztőgombásodást. Egy, a “British Medical Journal” 2004 augusztusában közzétett egyik tanulmány szerint a Lactobacillus törzsek nem voltak hatásosak antibiotikum okozta fertőzések megelőzésére.

Kezelés

A 2003. augusztusi, “A posztgraduális orvostudományi folyóiratban” megjelent cikk szerzői rámutatnak arra, hogy a probiotikumok a legjobb esetben hatékony támogató kezelést nyújtanak a jövőbeni élesztőfertőzések csökkentése érdekében. Lásd orvosa, ha a fertőzés jelei vannak, mert valószínűleg gombaellenes gyógyszerre van szüksége, amelyek közül néhány a pulton keresztül elérhető. Különösen fontos, hogy forduljon orvosához, ha először fordul elő ilyen tünetek. A jelek és tünetek nagy része hasonló a többi hüvelyi fertőzéshez és bizonyos szexuális úton terjedő fertőzésekhez, mint pl. A chlamydia.