Táplálkozási szakemberek számára

Talán arra gondolsz, hogy látsz egy táplálkozási szakembert, vagy táplálékszerzővé akarsz válni. A legfontosabb dolog az, hogy tudatában van a táplálkozási szakember képesítésének. A legelismertebb hitelesítő a regisztrált dietetikus, akit az American Dietetic Association a dietetikai képzés akkreditációjával akkreditál.

Ról ről

A dietetikusok és táplálkozási szakemberek többsége felügyeli az étkezés előkészületeit, tanítja a betegeket a táplálkozásról, és tervezi az egészséges étkezést. Számos táplálékkutató dolgozik az egészségügyi intézményekben, például egy ápolási otthonban. Az egészségügyi ellátási rendszerben felügyelik az étkezés tervezését és értékelik a betegek kimenetelét az étkezés tervezésében. Egyes táplálkozási szakemberek közösségi központokban dolgoznak, hogy segítsék a közösséget a táplálkozáson keresztül a betegségek megelőzésében. A táplálkozási szakember legfontosabb szerepe, hogy az embereket a táplálkozásról tanítsa.

Akkreditáció

Az Amerikai Dietetikai Egyesületet akkreditálja a dietetikai oktatással foglalkozó bizottság. A CADE-t az Egyesült Államok oktatási minisztériuma ismerte el a táplálkozási oktatási programok biztosítására. Az American Dietetic Association elismeri a “regisztrált dietetikus” hitelesítő adatait azoknak az egyéneknek, akik átmennek a szükséges főiskolai tanfolyamon, végeznek felügyelt szakmai gyakorlatot és átadják a nemzeti vizsgát. A “regisztrált dietetikus” címet használó bárkinek hitelesítő folyamata van, amely biztosítja, hogy a táplálkozási tanácsadáshoz szükséges minimális iránymutatások betartása biztosított.

Oktatás

Ha regisztrált dietetikusként szeretne regisztrálni, követnie kell az American Dietetic Association által előírt iránymutatásokat. Az első követelmény az, hogy a CADE által akkreditált iskolából bachelor diplomát szerezzen. Ezt követően jóváhagyott CADE gyakorlatot kell elvégeznie. A szakmai gyakorlat legfeljebb egy évig tart, és egyes mesterképzési programok magukban foglalják a gyakornoki programot. A gyakornoki sikeres befejezése után kérheti a nemzeti vizsga felvételét regisztrált dietetikus felvételére.

szakképesítés

Bármely ember úgynevezett “táplálkozási szakember”, mint az oktatási szint. A táplálkozási szakember számára a legfontosabb szakképzettség a “regisztrált dietetikus” státusz, mivel ez az egyetlen elismert képesítés az Egyesült Államokban. Ha arra gondolsz, hogy látni szeretnél egy embert a táplálkozásról, győződjön meg róla, hogy regisztrált dietetikus. Ellenőrizheti az állapotát az American Dietetic Association-nál.

Következtetés

A regisztrált dietetikus képzettsége széleskörű a közbiztonság biztosítása érdekében. A regisztrált dietetikus az egyetlen képesítés, amely biztosítja, hogy a táplálkozási szakember megfelelt a pontos információk biztosításához szükséges minimális irányelveknek. A regisztrált dietetikus szakértő, aki információt szolgáltat, ami tényszerű, és segíthet a táplálkozási igényeinek. Ő képes lesz arra, hogy könnyen érthető információkat nyújtson Önnek, hogy segítsen a táplálkozási igényeinek.