A johnny fűszeres só táplálkozási információi

A Johnny’s Seasoning Salt egy olyan termék, amelyet 1965-ben alapított Johnny’s Fine Foods, a Tacoma, Washington-alapú élelmiszer-adalékanyag gyártotta. A Johnny’s Fine Foods mellett a salátaönteteket, mártásokat, levest és a fűszerezést a vörös hús, Tenger gyümölcsei és így tovább. Johnny büszkén hirdeti, hogy termékei gluténmentesek és nem tartalmaznak MSG-t.

Táplálkozási tények

A hivatalos honlap szerint a Johnny’s Seasoning Salt 0 kalóriát, 0 g zsírt, 320 g nátriumot és 0 g szénhidrátot és fehérjet tartalmaz egy adagban, vagy 1/4 ts. Johnny fűszerezés sója különböző méretű, 4,75 oz. 2 lb.

Hozzávalók

Johnny fűszerező sója tartalmaz sót, cukrot, paprikát, borsot, fokhagymát, szójaszószot, cellulózgélt és citromsavat. A fűszeres só a sárga fedéllel hozzáadott szója és búza – aggodalomra ad okot az emberek bizonyos allergiás. A fűszer bármilyen ételre használható, hogy fokozza az ízt. Néhány javaslat a Johnny’s-ről a steak, a csirke, a hamburger, a tenger gyümölcsei, a zöldségek, a túró és a tojás használatával készült.

MSG

Az MSG, amelyet nátrium-glutamátnak neveznek, fehér, szagtalan vegyület, amelyet élelmiszerekhez és fűszerezéshez adnak az aroma és tartósító hatásának fokozására. A New York Timesban megjelenő, 2008. március 5-i cikk szerint az 1950-es években az MSG toxint jelentették, és eltávolították a kereskedelmi bébiételekből. Az 1960-as évek végén az MSG-t számos tünetért hibáztatták, beleértve a mellkasi fájdalmat, öblítést, fejfájást, zsibbadást és izzadást, ami a National Institutes of Health szerint a “kínai éttermi szindróma” néven ismert. Számos vizsgálatot folytattak, amelyek egymásnak ellentmondó adatokat eredményeztek, és a legtöbb nem talált összefüggést az MSG és a jelentett tünetek között. Az NIH beszámol arról, hogy egyes emberek csak érzékenyek lehetnek az élelmiszer-adalékokra. Míg Johnny büszkélkedhet, mivel nincs hozzáadva MSG, a vegyületet nemcsak természetes módon találják meg bizonyos ételekben, hanem még mindig használják a leginkább élvezhető ételeket és rágcsálnivalókat Az amerikai szupermarketekben, beleértve a csomagolt hagymás levest, az aranyhalat és az alacsony zsírtartalmú joghurtot, a New York Times 2008 cikke szerint.

Tények a nátriumról

Az ételekben a nátrium fokozza az ízt, javítja a színt és segít stabilizálni és megkötni az összetevőket. Az American Heart Association szerint, bár a nátrium alapvető tápanyag, nagyon kevés az étrend, hogy a lehető legtöbbet élvezhesse. A legtöbb ételnek természetes mennyiségű nátriumja van, de az amerikaiak akár 75% -kal is elfogyasztják a hozzáadott mennyiségű ásványi feldolgozott élelmiszereket. Túl sok nátrium vezethet a magas vérnyomáshoz, és fokozhatja a szívbetegség és a stroke kialakulásának kockázatát.

Sóbevitel

1/4 tsp. A Johnny’s Seasoning Salt a nátrium ajánlott napi adagjának 13% -át tartalmazza. A Nemzeti Szív-, Tüdő- és Vérintézet jelentése szerint az amerikaiaknak naponta kevesebb, mint 2400 mg nátriumot kell fogyasztani, ami 6 gramm vagy 1 ts. Só.