A legjobb terepjárók

Sár, kavics, szennyeződés és szennyeződés hívja a nevét, és a megfelelő kerekek alatt Önre válaszolhat. A kerékpáron történő kerékpározás teljesen lehetséges a megfelelő kerékpárral, ezeknek a felszerelésnek van tervezési jellemzője és speciális alkatrészei, amelyek lehetővé teszik a határokon átívelő utazást a durva terepen. A terepmotoros kerékpárok sokféle tudományágra és körülményre alkalmasak. Akár egy helyi hegyet, akár csak a földhöz vezető útját kívánja meghódítani, a legjobb kerékpár elérése a kényelemért és ellenőrzésért, amit bizalommal kell tennie.

Wheeling és kereskedés

A kerékpáros terepjáró legnagyobb kihívása a vontatás. Anélkül, hogy nem lesz messze a laza talajban vagy homokban. A legjobb off-road kerékpárok mindegyike hasonló gumiabroncs-dizájnnal rendelkezik. Széles gumiabroncsok gumi fogakkal biztosítják a flotációt és a csillapítást a kemény talaj rezgése és jarringjei ellen, és a gumi fogak laza talajba süllyednek, mint egy pár túracipő talpa. Ez a fogantyú lehetővé teszi az olyan területek közötti átjutást, ahol a közúti kerékpár sima, keskeny gumiabroncsai nem megfelelőek.

All-Mountain Crusher

A kivételes off-road kerékpár a hegyikerékpár. A kerekes, széles gumiabroncsokkal ez a kerékpár szinte mindent elnyerhet a nyomvonalon. A hegyi kerékpárok tartalmazhatnak egy elülső vagy hátsó felfüggesztést, vagy mindkettőt. Ezek a felfüggesztési rendszerek egy fém rugót vagy hidraulikus szivattyút használnak, hogy felszívódjanak a kis és a közepes méretű akadályoktól, mint a gyökerek és a sziklák. A felfüggesztés több mint a kényelem, az akadályok elhúzódása segíti a versenyzőt a kerékpár irányításában, így a hegyi kerékpárok nagy előnye a merev kerékpároknak. A hegyi kerékpárok sokoldalúak és a legszélesebb körűek a terepjárók számára a körülmények és évszakok széles körében.

A zsír jó lehet

A Fatbikes a hegyi kerékpárok egy speciális alcsoportja, amely rendkívül széles gumiabroncsméretekkel rendelkezik a maximális flotáció érdekében. A flotáció lehetővé teszi a kerékpár számára, hogy különösen laza talajon haladjon át, mint a homokos homok vagy a hó. A fatbike általában merev kerettel van megtervezve, mivel a kerékpárt úgy tervezték, hogy lassabban mozogjon az akadályokon. Ráadásul a szuper széles gumiabroncsok nagyon jó munkát végeznek abból, hogy mindent elnyelnek, ami egy felfüggesztési rendszer lenne. A fatbikes különösen kedvelik a téli kerékpárosokat, mivel jég és hó útján képesek utazni. A fatbike a legjobb kerékpár a leginkább tiltó terepen, de a sebesség és az agility költségén jön.

Az életem gyorsan lefelé halad

Ahogy egyre több versenyző vett részt a hegyikerékpáron, különösen meredek dombokon, megszületett egy speciális hegyi kerékpár-niche verseny. A lejtő kerékpár hasonló a hegyi kerékpárhoz, de van néhány kulcsfontosságú funkciója, amelyek elkülönítik. A lejtős kerékpárok mindig felfüggesztettek, és túlméretezett elülső sokkokkal rendelkeznek, több hüvelyknyi utazással, mint egy tipikus hegyi kerékpár felfüggesztési rendszerén. A hosszú tengelytáv és a laza fejcső a hátsó ülést hátrafelé állítja, amely ideális a legmagasabb pályák éles fokozatosságához. A lejtős kerékpárok a legtartósabb és stabilabb terepjárók, és a legjobbak azok számára, akik kifejezetten a meredek dombokon futnak.

Road Biking off-Road

A cyclocross kerékpár a modern közúti kerékpár terepjáró unokatestvére, csepegtetős rúddal és szűk futási geometriával, amely a járdaalapú versenyben használt kerékpárokra emlékeztet. A ciklikus bicikliknek néhány fő különbsége van az útkerékpárokon történő beállításukban, beleértve a kerékpáron való elhelyezést és a villafogót, a szélesebb gumiabroncsokat. Ezeket a kerékpárokat gyakran tárcsafékekkel is felállítják, a szélső fékek helyett a fékhatás növelése érdekében nedves, sáros vagy jeges körülmények között. A cyclocross kerékpár a legjobb azoknak a versenyzőknek, akik könnyű, gyors teljesítményt igényelnek, és nem igénylik a hegyikerékpáron fellépő lengéscsillapítást.