Hányinger a húsevésből

A húst fogyasztó hányinger lehet a baktériumok reakciója a húsban, vagy lehet, hogy valami a testedben elutasítja a húst. Például a terhes nők gyakran úgy találják, hogy túl sok hús fogyasztása hányingert okoz. Ha hányinger után 4 és 36 óra között hányingert érez, akkor lehet, hogy valamilyen ételmérgezés. Ha görcsöket vagy súlyos hányingert észlel, a lehető leghamarabb keresse fel az orvost.

Ételmérgezés

A hússal történő ételmérgezés általában akkor következik be, amikor a hús ártalmas baktériumokat tartalmaz. A nem hűtött, régi vagy rosszul főzött hús nagyobb valószínűséggel tartalmaz baktériumokat, beleértve a károsító törzseket, mint például a C. botulinum vagy az E. coli. Az émelygés az ételmérgezés legtöbb formáján gyakori tünet, bár az émelygés mértéke változhat. Egyéb tünetek is társulhatnak az émelygéshez, néhány közülük potenciálisan súlyos. Abban az esetben, ha egy “rossz” darabot vesz fel a régi húsból, amely nem tartalmaz veszélyes baktériumokat, akkor is hányingelhet.

Főzési hőmérsékletek

Az USDA ajánlja a húst bizonyos hőmérsékleteken főzve annak érdekében, hogy megöli a húsban jelen lévő káros baktériumokat. Például sertéshús, bárányhús és marhahús darabolásakor, beleértve a steaket is, legalább 145 ° F hõmérsékletre kell törekedni a hús közepén. A földhús gyakran tartalmaz baktériumokat, ezért főzzük 160 ° C-ra. A fenti szintekhez való főzés segíthet megelõzni a hányinger késõbbi eseteit a húsevés után.

Terhesség

Egy 2001-es jelentésében a “Rivista di Biologia” folyóirat, Daniel M.T. Fessler javasolja a luteális fázisban a terhesség és a húgyúti hányinger közötti kapcsolatot. Fessler azt állítja, hogy a terhes nők érzékenységet mutatnak olyan élelmiszerekkel szemben, amelyek kórokozókat tartalmazhatnak, amelyek károsíthatják a babát. A hús az élelmiszer-mérgezés egyik legvalószínűbb forrása. Tehát a terhesség alatt a test nagyobb valószínűséggel hányingert ad a látás, a szag vagy a hús íze miatt.

szempontok

Hányinger a húsevésből más okokból is előfordulhat. Például a magas zsírtartalmú és fehérjetartalmú étkezés bizonyos nyomást gyakorol az emésztőrendszerére. Hányinger lehet csak a tested reagálni a hús mennyiségére. Más esetekben, különösen azoknál az embereknél, akik vegetáriánusak voltak, a testet nem húsra használják, így rosszullétet okozva, ha valamit eszel. Végül allergiás lehet egy bizonyos mártással vagy a hús főzésére használt összetevővel.