Moles afroamerikai bőrön

A mólók riasztóak lehetnek. Míg a legtöbb nem jelent veszélyt az egészségére, egyesek rosszindulatúak lehetnek és bőrrákot okozhatnak. Ha afrikaiak vagy, akkor is olyan típusú kúp alakulhat ki, amely különbözik a más típusú bőreken jellemzően. Ha képesek azonosítani és megérteni ezeket a méhöket, akkor könnyebben érezheti magát a bőr állapotával kapcsolatban, és tudatja veletek, hogy mire kell figyelnie.

Bőr típus

Az afro-amerikai bőr egyedülálló más bőrbetegségektől, bizonyos körülmények között. Ha afroamerikai, akkor fontos, hogy tisztában legyen a bőrtípussal és milyen fajta növekedést keresni. Az afroamerikai bőrön kifejlődő molyok eltérőek lehetnek a különböző típusú baktériumoktól, és előfordulhat, hogy eltérő módon kell megközelíteni és kezelni őket.

anyajegyek

A Nevi a bőrön található molyok leggyakoribb típusa, fekete bőrön és más bőrfajtákon is. Az afroamerikaiaknak nagyobb problémájuk van, ha észreveszik ezeket a molyokokat, mivel kevésbé láthatóak a sötét bőr ellen – különösen, ha a molyok kicsiek. Ezek a mólók sík vagy emeltek lehetnek és méretükben változhatnak, de legtöbb esetben jóindulatúak és nem igényelnek kezelést.

Flesh Moles

Az Amerikai Akadémia vagy a Dermatology szerint a szarvasmarhák csaknem kizárólag afroamerikaiaknál fordulnak elő, és az esetek többségét a nőknél találják meg. Ezek a csomók kicsi, sötét pontok, amelyek gyakran az arcon jelennek meg, és hasonlítanak a molyok. Nem áll fenn a kockázata a húsos szemölcsöknek, bár sokan inkább kozmetikai célra eltávolítják őket.

kezelések

A mólók számos módon eltávolíthatók. Néhányan lefagyasztják a bőrt, míg mások kivágtak. Ezeket a kezeléseket orvosnak kell elvégeznie, hogy megakadályozza a bőr hegesedését. Nincs olyan aktuális otthoni kezelés, amely segíthet megszüntetni a molyok. A legtöbb kezelést kozmetikai okokból végzik, kivéve, ha a kagyló veszélyben van.

szempontok

A legnagyobb aggodalom a bőr moles egy vagy több forduló rosszindulatú kockázata. Ezt láthatjuk helyileg, amikor a moly hajlamos, elszíneződött, megváltozott határokat mutat, vagy nagyobb méretűre nő, mint egy ceruza radír, a University of Maryland Medical Center szerint. Ha észreveszi ezt a fejlődést egy mólónál, keresse fel kezelőorvosát, hogy megvizsgálja és esetleg távolítsa el a kagylót.