Hegek a hasi gyűrűkből

A köldökpiercingek, amelyek gyomrákként is ismertek, az utóbbi évtizedekben egyre gyakoribbá váltak. Azok, akik úgy döntenek, hogy eltávolítják a köldök ékszereiket, felfedezhetik, hogy õk csúnya hegben vannak, különösen akkor, ha a piercinget valamilyen módon traumatizálták. A keloid vagy a hipertrófiás hegek a köldökpiercingek gyakori szövődményei, amelyek nem gyógyultak megfelelően, vagy olyan sérülést szenvedtek el, mint húzni vagy szakadni.

Köldök piercing eljárás

A köldök piercinget egy üreges, egyszeri használatú tűvel végzik, amelyet kanül tűnek neveznek. A köldök jód vagy műtéttörmelék tisztítása után a lyukasztó a ponty feletti és alatti pontot jelöli, és egy Pennington csipesszel ellátott bilincsdarabot használ a két pont egymáshoz illesztésére. A tű először az alsó ponton halad át, és kilép a felső ponton. A lyukasztó a megfelelő ékszereket nyomja, általában egy 12 vagy 14 gauge görbe pálca, miközben a tűt kihúzza. A köldök akár hat hónapig is eltarthat, hogy teljesen meggyógyuljon.

Hypertrophic scarring

A hipertrófiás hegesedés a testtoleráció gyakori szövődménye, és általában a gyógyító szövetben jelentkező trauma következménye. Ez a trauma lehet egy szakadás, amelyet sportolás vagy ruházat cseréje vagy a nem megfelelő utókezelés okozta fertőzés okozott. A túlzott mozgás szintén traumát okozhat, növelve a köldök piercing hegek kockázatát azokban, akik sportosak vagy egyébként nagyon aktívak. Bár a hypertrophia heg a sérült területre korlátozódik, és idővel javulhat, van esély arra, hogy mindig megmarad.

Navel Aftercare

A legjobb módja annak, hogy megakadályozzuk a hegesedést elsősorban az aprólékosan követett utasítások követésénél. A Professional Piercers Szövetsége javasolja, hogy a piercinget naponta egyszer vagy kétszer áztassa egy meleg sóoldatban, és azonnal mossuk le antibakteriális vagy antimikrobiális szappannal. A piercing kezelése a gyógyulás alatt csökkenti a baktériumok átvitelének kockázatát, ami fertőzéshez vezethet. A laza ruhák viselése egy új köldökpiercingen keresztül megakadályozza a szövetek felcsapolásának és szakadásának kockázatát.

Topikus Scar Treatment

Az over-the-counter hegek kezelése széles körben elérhető. Az ilyen összetevőket, mint a szilikon, az E-vitamin és a hagyma kivonat, ezek a krémek következetesen felhasználhatják a hegek vörösödését. A hegek masszírozása segíthet kollagénszálak lebontásában és újraelosztásában, minimalizálva a felszínt és az elszíneződést. Azonban, mivel a test piercing létrehoz egy alagút bőrt, vagy fistula, maga a lyuk mindig látható. A lyuk észrevehető mértéke attól függ, hogy a piercing mikor gyógyult és mennyi ékszert viselt.

Plasztikai sebészet a fisztulák számára

A szakképzett bőrgyógyász vagy plasztikai sebész egy szikével vagy dermális lyukkal eltávolíthatja a fistulát, és a bőrt lezárhatja. A viktoriánus kozmetikai intézet szerint a fistula kivágás és a kortikoszteroid injekciók kombinációja segíthet a heg megjelenésének leromlásában és csökkentésében. Egy másik lehetőség a krioterápia, amelyben a folyékony nitrogént közvetlenül a hegre alkalmazzák, hogy minimalizálják. A pulzáló festék lézerek és a lézersugárzás eltávolíthatják a pirosságot a köldök piercing hegéből.