Magnéziumhiány és verejtékezés

A magnézium elengedhetetlen az egészség és a test funkcióihoz, és ritka, hogy valaki valóban hiányos ebben az ásványban. Azonban a túlzott izzadás, valamint egyes gyógyászati ​​állapotok csökkenthetik a magnézium mennyiségét a szervezetben, és hiányt és kísérő tüneteket okozhatnak. Ha bőkezűen izzad, vagy úgy gondolja, hogy hiányos lehet a magnéziumban, beszélje meg aggodalmait egy engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltatóval.

Izzadás és egyéb hiányosságok kockázata

Az izzadás akkor fordul elő, amikor az eccrine verejtékmirigyek sóoldatot szabadítanak fel a test hűtésére. Bár ez a hőmérsékletszabályozásra elengedhetetlen, a túlzott izzadás kimerítheti a magnéziumraktárakat, ami a vérben lévő ásványi anyagok alacsony szintjét tükrözi. Egyéb tényezők, amelyek magnéziumhiányhoz vezethetnek, magukban foglalják a súlyos menstruációs időszakokat, túlzott stresszt, valamint nagy mennyiségű alkoholt, sót, szódát vagy kávét fogyasztanak. A belek, a cukorbetegség, a hasnyálmirigy-gyulladás, a hipertireózis és a vesebetegségre ható egészségügyi feltételek magnéziumhiányt is okozhatnak.

A hiányosság tünetei

Ha verejték azt a pontig, amikor magnéziumhiányt okoz, akkor számos tünetet tapasztalhat. Ezek közé tartoznak a szorongás és ingerlékenység, alvási nehézségek, alacsony vérnyomás, zavartság, izomgyengeség, görcsök és hiperventiláció érzései. Ha a hiányodat kezeletlenül és súlyossá válik, akkor folyamatos izomösszehúzódásokat, delíriumot, hallucinációkat, zsibbadást vagy bizsergést érezhetsz. Ha ezeket vagy más tüneteket tapasztalja, forduljon orvoshoz.

RDA és források

Segíthet megakadályozni a magnéziumhiányt azáltal, hogy megbizonyosodik róla, hogy az étrenddel találkozik az RDA-val. A férfiaknak napi 420 milligramm magnéziumra van szükségük, míg a nők 320 milligrammot igényelnek. Ha sok sportoló vagy verejtéktelenné válik, a magnézium igényei magasabbak lehetnek, és orvosa segíthet meghatározni, hogy mennyit kell kapnia. Jó táplálékforrások közé tartoznak a zabliszt, a spenót, a pisztácia, a fenyőmag, a tökmag és a tofu. Ásványi kiegészítést is tehet, ha orvosa ezt szükségesnek tartja.

A lázadat szabályozása

Vannak olyan dolgok, amik segítséget nyújtanak a túlzott izzadás szabályozásában, és ezáltal megakadályozzák a túl sok magnézium elvesztését. A koffeinmentes italok és italok, például a kávé, a szóda és a csokoládé kizárása az étrendből, csökkentheti az izzadt mennyiséget. A melegebb időjárás során a nap hűvösebb óráiban – például kora reggel vagy este – gyakorolhasson, vagy dolgozzon ki zárt térben, hogy minimalizálja a verejtékezést a hőtől.