A melaleuca tea előnyei

A Melaleuca olyan fajta, amely Ausztráliában és Új-Zélandon őshonos, de a legtöbb trópusi környezetben is jól fejlődik, beleértve a Florida Everglades-t is. A Melaleuca-t gyógynövényes gyógyszerként használják számos egészségügyi feltételhez. A melaleuca fa leginkább figyelemre méltó az általa termelt olaj számára, amelyről beszámoltak vírusellenes és gombaellenes tulajdonságaikról. Az olaj kivonódik a csomagtartóból, és különböző típusú teával infúzióval, a név alatt, melaleuca teával.

A tea melaleuca-fából származó olaj segít megvédeni Önt a potenciálisan káros baktériumoktól, különösen a baktériumoktól, amelyek staph fertőzést okoznak. Az olajban található vegyületek korlátozzák a szervezetben lévő baktériumok azon képességét, hogy sokszorozzák és gyakorolják hatásukat a különböző testszövetekre. Ha a melaleuca-olajat egy teával mézzel keverik, akkor ezek a hatások megtöbbszöröződhetnek, mivel a méznek az antibakteriális tulajdonságai is vannak.

A Melaleuca teafaolaj erős gyomirtó hatású lehet, és megvédheti testét a különböző gombafajok elterjedésétől, amelyek károsak lehetnek az egészségére. A körömgomba olyan típusú fertőzés, amely fehér vagy sárga foltokat okoz az ujja vagy a körmök alatt, és fájdalmat okozhat az ujjaiban és lábujjaiban. A Melaleuca olaj segíthet a szervezetben antitestek kialakulásában, amelyek segítenek visszaszorítani az ilyen típusú gomba ellen, és ugyanolyan hatékonyak lehetnek, mint néhány gombaellenes gyógyszer.

A tea Melaleuca olaj talán legismertebb anti-vírus tulajdonságai miatt, és az ausztrál őshonos emberek évszázadok óta használják különböző vírusfertőzések és betegségek kezelésére. A “Vitaminok, ásványi anyagok, kiegészítők és gyógynövények új enciklopédiája” című könyve szerint a melaleuca olaj kezelheti a herpes simplex vírussal kapcsolatos tüneteit. A Melaleuca-olaj előnyös lehet olyan egyének számára is, akik nem reagálnak jól a hagyományos nyugati vírusellenes gyógyszerekre, és hatékony alternatívát jelenthetnek azoknál a gyógyszereknél, amelyekre allergiás lehet.

A melaleuca fa által termelt olaj különösen hatásos lehet a szervezet gyulladása ellen. A gyulladás betegség vagy sérülés következtében fordulhat elő, és fájdalmat, duzzanatot, bőrirritációt és az ízületi mobilitás elvesztését okozhatja. A melaleuca faolajon belüli vegyületek csökkenthetik a folyadékok felhalmozódását különböző lágyrészek körül a szervezetben, különösen az ízületek körül. A Melaleuca-olajat néha hatékony kezelésnek vetették alá az ízületi mobilitást befolyásoló különféle ízületi gyulladásos állapotok kezelésére.

Antibakteriális hatások

A gombaellenes hatások

Vírusellenes hatások

Anti-inflammatorikus hatások