Erő és súly edzés a középiskolai labdarúgásban

A súlyok és a labdarúgás emelése kéz a kézben jár. Az off-season során a legtöbb csapat nehéz felkészülni az elkövetkező szezonra. A nagyobb és erősebb játékosok és csapatoknak előnyük van az ellenfeleikkel szemben, amikor az új szezon kezdődik. De nem azok, akik a legnehezebbek, akik a legnagyobb kifizetést kapják – gyakrabban a csapat a legokosabbakat tervezi és dolgozik. A labdarúgó-válogatott erősségeinek megtervezésekor tartsa szem előtt a lényegét.

Ha egy egyforma méretű megközelítést alkalmaztál a csapatod edzésére, itt az ideje megváltoztatni. Ami egy futballista számára működik, nem feltétlenül mindenkinek dolgozik. Értékelje sportolóit, hogy lássa, milyenek az erősségeik és gyengeségeik, és ez képez egy körfolyamatot. Ne féljen felhagyni vagy megváltoztatni a súlyemelő programot, ha nem működik néhány játékosodnál.

Ha csak guggolásokat, próbaprésszel, lejtőn és teljesítménytisztítással dolgozik, akkor néhány új felvonót kijusson. Míg ez a négy felvonó része lehet a testsúlynak, nem lehetnek az egyetlenek. Adjon felvonókat, amelyek kifejezetten a labdarúgásra vonatkoznak. Mivel a labdarúgás óriási mobilitást igényel, a csapat tagjai előrelendítsenek és az oldalirányú tolóerők, a mezőgazdasági termelők hordozhassanak, a tűzoltókat hordozzák, és a szánkózás az erõs edzésre ösztönözze a mozgás alapú felvonók bevezetésének kiindulópontját.

A húzózsinövek, a pattanások és a duzzadások testtömeg-gyakorlatok, amelyek segíthetnek a futballistáknak a pályán. Focizás közben a játékosok folyamatosan más játékosok tömegei között mozognak, nyomják, húzzák és használják testüket tőkeáttételként. A jobb játékosok saját testtömegük irányításában és ellenőrzésében részesülnek, annál nagyobb ellenőrzésük van az ellenfelük fölött. A testsúlygyarapodó játékosok testtömeg-gyakorlatokat használhatnak a tőkeáttétel fejlesztésére, az egyensúly fenntartására és a sérülés kockázatának csökkentésére.

A sportoló magja a felső és az alsó végtagok közötti összekötő pont. Ha a játékos testének középső része gyenge, mind a felső, mind az alsó teste veszélybe kerül. A mag is segít az egyensúly és a test felerősítésével, amikor eltalálják vagy megbirkózzanak. A labdarúgó-képzési programban a sorok, az állkapocs, az hasi munka és a csikók, vagy a pullups segítenek megerősíteni az egyes tagok magját.

Az erőkifejtést nem szabad elsietni, időbe telik, hogy az erőfeszítés kifizetődjön. Pace a sportolók programját, hogy fokozzák növekedésüket és megakadályozzák a túlképzést. Ha a játékosok folyamatosan fájnak, valószínűleg nem kapnak megfelelő mennyiségű helyreállítási időt. Ha az izmok nem szabadulnak fel, akkor egy fitnesz fennsíkja lehet. A legtöbb gyakorlati szakember 48 órán belül ajánlott erõs tréningek között.

Nincs két versenyző egyforma

Standard Liftek

Testtömeg-gyakorlatok

Core Work

Időbe telik