Étkezési hagyma mellékhatásai

A vöröshagyma ismeretes, hogy az emberek sírnak, de egyre több kutatási eredmény utal arra, hogy a rendszeres hagymafogyasztás segíthet a cukorbetegség, az asztma és a magas vérnyomás kezelésében, valamint a rák megelőzésében. A természetes gyógymód növekvő népszerűségével a hagyma csoda élvezetnek tűnik. Azonban, mielőtt több hagymát rakasz a következő salátaba, fontolóra kell venni az egészségügyi szolgáltatónak a hagymafogyasztás gyakori mellékhatásait.

Allergia

Ha allergiás hagymával rendelkezik, akkor vörös, viszkető kiütés jelentkezhet, ha a hagyma érintkezésbe kerül a bőrével, valamint a vöröses, viszkető szemekkel. Nem jelentettek súlyos allergiás reakciókat a hagymával kapcsolatban, de ha hagymakedv után a bőr hirtelen, általános jellegű bőrpírja, orális duzzanat és bizsergés, légzési nehézség vagy vérnyomásesés következik be, az anafilaxiás reakció jele lehet, És azonnali orvosi kezelést kell kérnie.

Bélgáz

Az Országos Egészségügyi Intézet jelentése szerint a gyomor nem képes a legtöbb cukrot megemészteni, és a bélbe kell kerülnie, ahol a baktériumok képesek a cukrot lebontani egy olyan folyamatban, amely gázt képez. Mivel a vöröshagyma természetesen fruktózt tartalmaz, ez egyes emberek számára gázforrás lehet. A gáztermelés hajlamos lehet a hasfájásnak és a kellemetlen érzésnek, a megnövekedett felszívódásnak és rossz leheletnek. Ezek a tünetek még rosszabbak lehetnek, ha hagymával szembeni táplálék-intoleranciát okoz. Az élelmiszer-intolerancia a gasztrointesztinális traktus képtelen megemészteni bizonyos élelmiszereket. Bár nem életveszélyes, az élelmiszer-intolerancia hányingert, hányást és hasmenést is okozhat.

Gyomorégés

A gyomorégés olyan állapot, amelyben a gyomorsav felfelé áramlik a nyelőcsőben, és fájdalmas égő érzést kelt a mellkasban. Az “American Journal of Gastroenterology” című 1990. áprilisi tanulmány azt javasolta, hogy míg az emberek, akik általában nem tapasztalnak gyomorégést, problémamentesen fogyaszthatják a nyers hagymát, az ionionok valóban súlyosbíthatják ezeket a tüneteket azokban, akik krónikus gyomorégést vagy gyomorfekélyt okoznak. Egy ötödik amerikai felnőtt éhgyomorra ébred legalább hetente egyszer egy Dr. G. Richard Locke III cikk szerint. Megjegyzi, hogy a várandós nők hajlamosabbak a gyomorégésben (lásd a 9. hivatkozás 379. oldalt), ezért a hagymát ezen csoportokban alaposan meg kell vizsgálni és esetleg korlátozni kell.

Gyógyszerkölcsönhatások

A hagyma egészében meglehetősen jóindulatú a többi gyógyszerrel való kölcsönhatás szempontjából. Azonban a zöld hagyma nagy mennyiségű K-vitamint tartalmaz – több, mint a nők javasolt napi bevitele és a teljes ajánlott napi bevitel a férfiaknak 1-csésze adagonként. Ha sok zöldhagymát fogyaszt vagy gyorsan növeli a fogyasztását, akkor a K-vitamin tartalma zavarhatja bizonyos vérhígító szereket, mint a Coumadin. Ha jelenleg vérhígítót szed, konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt bármilyen étrendi változtatást végezne.