Fogyókúrás pisztácia

A pisztácia szív-egészséges tápláló táplálék, amely a fogyás tervét szolgálja. Habár viszonylag magas a kalóriákban, a diétákban gazdag táplálék valójában a szegény testösszetételhez és az egészségesebb testtömeghez kapcsolódik, a Linus Pauling Intézet szerint. Adja át a pisztáciás adagjaidat idő előtt, és hagyja őket a héjba, így hosszabb időt vesz igénybe, hogy eljusson a dióhoz. Ha új étrendet kezdesz, kérjük, ismerje meg az egészségügyi szolgáltatót.

Adag

Egy pisztáciás adag 49 kernel, ami kb. 1 uncia héjas pisztácia. Élvezze az egyiket a reggeli és az ebéd között, vagy ebéd és vacsora között, hogy segítsen felállítani a fogyás sikere érdekében. Vagy a sima pisztáciát nem könnyű snackként adja hozzá a salátájához ebédnél, vagy dobja be őket a kedvenc tészta készítéséhez vacsoránál. A hozzáadott textúrák és ízek egy kicsit extra tartalmat adnak az ételhez.

Caloric Information

Az egyik adag pisztácia kevesebb mint 161 kalóriát kínál, körülbelül 45 kalóriát tartalmaz a zsír. A fennmaradó kalóriák fehérjéből és szénhidrátból származnak. Bár nem számítanak alacsony kalóriatartalmú snacknek, a pisztácia továbbra is segíthet a fogyásban, ha a fogyókúra helyét helyettesíti. Például, ha egy 2 uncia adag burgonya-zsetont váltott egy hetente háromszori pisztáciát 1 uncia adagra, akkor egy év alatt csaknem 7 fontot veszítesz.

Hasznos fehérje

A pisztácia szerény mennyiségű fehérjét kínál. A 6 gramm minden egyes adagban 13 százaléka a fehérje iránti igény a nők és 11 százalék a férfiak számára. Ez a fehérje az aminosavak forrásaként szolgál, amelyet a szervezet az antitestek – az immunfunkcióhoz nélkülözhetetlen fehérjék – és az új izomszövetek előállításához használ. A fehérje is eltart egy ideig, hogy megemésztse, ami azt jelenti, hogy a pisztácia fehérjetartalma segít megőrizni az étkezés közti teljes érzést.

Zsír pisztáciában

Míg a magas zsírtartalom elégedetlenné válhat a diétás tervhez képest, a pisztácia zsírok egészséges, többszörösen telítetlen zsírok vagy MUFA-k. Ez a fajta zsír kimutatta, hogy javítja a koleszterinszintet, ezáltal csökkenti a szívbetegség kockázatát. A 2010-es “American College of Nutrition” folyóiratban megjelent kutatás szerint a napi pisztáciák mérsékelt részaránya a trigliceridek javításában segíthet. Míg a trigliceridek nem koleszterin, ezek a zsírfajta a vérben, ami növelheti a szívbetegség kockázatát, ha a szintek túl magasak. A tanulmány azt is megállapította, hogy a pisztácia hozzáadásával a testsúlycsökkentő programhoz segíthet javítani a testsúlycsökkentő erőfeszítéseit, különösen, ha kicseréli a keményítőt, az alacsony tápértékű ételeket, például a perecet. Mint a fehérje, a zsír jobban felszívja az ételt, így kevésbé valószínű, hogy az étkezés közti étvágyat sújtja.