Megegyezett krill olaj vs. omega-3 halolaj

Nem titok, hogy a szervezetnek szüksége van az omega-3 zsírsavakra, hogy megfelelően működjenek. Az omega-3 zsírsavak kulcsfontosságúak az általános fejlődéshez, a normál agyműködéshez és az egészséges szív egészségéhez. Nem gyártják a szervezet belsejében, így a legjobb módja annak, hogy elegendő legyen a diétán keresztül. Az American Heart Association javasolja, hogy hetente két adag zsíros halat, például lazacot, tonhalat és makrélát tartalmazzon. Ezek a halak azonban magas higanytartalommal rendelkezhetnek, így az omega-3 zsírsavak táplálékkiegészítőjének nagymértékű bevonása alternatív megoldás. Mind a krillolaj, mind a halolaj kiegészítők omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, és a pulton keresztül kaphatók. Beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt bármilyen ilyen kiegészítést kapna, különösen ha terhes vagy komoly egészségi állapotban van.

Krill olaj

A krillolaj az apró garnélaszerű rákfélékből származik, amelyek az Antarktisz hidegvizében találhatók. A halolajhoz hasonlóan a krillolaj gazdag eikozapentaénsavban vagy EPA-ban, valamint docosahexaénsavban vagy DHA-ban, amelyek omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak. A 2013-as “European Journal of Nutrition” című tanulmány szerint a krillolaj, amely omega-3 zsírsavakat biztosít foszfolipid formájában, hatékonyabban csökkenti a triglicerid szintet, mint a halolaj. Bár úgy tűnik, hogy a krillolaj előnyös lehet az alacsonyabb trigliceridszintek csökkentésében, az arthritis fájdalmának enyhítésében és a szívroham és a stroke kockázatának csökkentésében, további klinikai vizsgálatok szükségesek az emberi résztvevők részvételével.

Hal Olaj

A halolaj, amelyet szélesebb körben tanulmányoztak, mint a krillolaj, szintén sok omega-3 zsírsavat tartalmaz. Az “American Journal of Therapeutics” 2009-ben publikált klinikai szakirodalmi áttekintés szerzői összefoglalták az omega-3 zsírsavaknak a halolaj-kiegészítőkben való előfordulásának előnyeit azzal, hogy kimutatták, hogy jelentősen csökkentik a szívbetegség kialakulásának kockázatát, csökkenti a magas trigliceridszinteket És csökkentse a vérrögök és a szabálytalan szívverés kockázatát. A halolaj-kiegészítők további előnye, hogy kiküszöbölik a halfogyasztásból származó higanykoncentrációt, ami kritikus a terhes és ápoló nők számára. A halolaj kiegészítés egyik hátránya, hogy megkaphatja a hal ízét, és halszagú krumplit okozhat. A Krill olaj nem termel e hatásokat.

Termékek összehasonlítása

Az omega-3 zsírsav-kiegészítők két népszerű márkája a MegaRed Krill Oil és az Omega-3 Premium Fish Oil. Általában a krillolaj drágább, és kaphat kevesebb DHA-t és EPA-t kapszulánál, mint a halolajé. MegaRed szerint a kapszulák 300 mg-tól 1000 milligrammig krillolajat tartalmaznak, amely 50 milligrammtól 128 milligrammig EPA-ig és 24 milligrammtól 60 mg DHA-hoz foszfolipid formában. Az Omega-3 Premium Fish Oil címke azt jelzi, hogy egy kétkapszula adagolás 800 mg EPA-t, 600 mg DHA-t és 100 mg egyéb nem specifikált omega-3 zsírsavat tartalmaz triglicerid formájában.

szempontok

Elõnyben részesítjük a táplálkozási igényeit a diétán keresztül, de ez nem mindig lehetséges. Ha vegetáriánus vagy vegán étrendet követel, a halak étkezése nem lehetséges. Ha Ön terhes vagy szoptat, orvosa javasolhatja Önnek, hogy a lehetséges higanyfertőzés miatt ne fogyasszon hidegvizet. Mindig beszéljen orvosával, mielőtt krillolajat vagy halolaj-kiegészítőket venné, hogy megbeszélhesse velük a szükséges adagokat és a helyes dózist, különösen akkor, ha súlyos betegsége van, például cukorbetegség, szívbetegség vagy véralvadási rendellenesség. A krillolaj és a halolaj-kiegészítők befolyásolhatják a véralvadásgátló gyógyszereket a hatásuk növelésével. Ne vegyen krillolajat, ha tenger gyümölcsei vagy kagylóhéjú allergiája van, mivel keresztreakciók lehetségesek.