Olyan termékek, amelyek a, c, e és b-3 vitaminokat tartalmaznak

Sok élelmiszer tartalmaz egy vagy több vitamint A, C, E vagy B-3, a B-komplex vitamin-niacin, de nem sok étel jó forrás ezeknek a tápanyagoknak. Gyakran előfordul, hogy ezeknek a vitaminoknak a legjobb módja azoknak a termékeknek a terméke, amelyek összetevői egy vagy több vitamin természetes forrásai. A vitaminokat erősített ételekből is megkaphatja.

Az élelmiszerboltba való bejutás az A, C, E és B-3 vitaminok teljes mennyiségéhez vezethet. A narancssárga zöldségek, mint például a sárgarépa, a narancssárga zuhatag vagy az édesburgonya, a Linus Pauling Intézet Micronutrient Információs Központja szerint gazdag A-vitaminban. A C-vitamin számos zöldségben, például brokkoliban, paprikaban, burgonya és paradicsomban van, és az E-vitamin szójaolajból vagy más egészséges olajokból származik. A B-3 vitamin jó forrásai közé tartoznak a fehérje ételek, például a pulyka, a csirke, a hal, a marhahús és a bab.

Függetlenül attól, hogy a sajátját a semmiből szerezte, megvásárol egy csomagolt készletet a boltban, vagy megrendel egy éttermet, a saláta tartalmazhat A, C, E és B-3 vitaminokat. Az A és C vitamint sötétzöld leveles zöldségekből, például spenótból, sárgarépából, paradicsomból és pirospaprikából kapja. Az E-vitamin olyan kiegészítőkből származhat, mint a diófélék, földimogyorók vagy avokádó szeletek, valamint az egészséges olajokkal, például olívaolajjal készített salátaöntetek. A B-3-as vitamin tésztából vagy tonhából készülhet.

A táplálékkiegészítő termékeket sok alapvető vitamin és ásványi anyag erősíti meg, és az A, C, E és B-3 vitaminokat más mikrotápanyagok mellett megtalálhatja. Lehetõségek közé tartoznak az energia bárok, étkezési rudak vagy rázkódások és fehérje rudak vagy rázkódások. Azonban, hogy a táplálékokat a feldolgozott diétás termékekből kapják, nem annyira egészségesek, mint a friss élelmiszertől, amely más táplálkozási összetevőket, például az étkezési rostot biztosít.

A forró hideg vagy hideg reggeli gabonákat az A, C, E és B-3 vitaminokkal lehet megerősíteni, és a táplálkozási információkat a dobozon olvashatjuk. A gabonaféléket más tápláló ételekkel is megteheti, hogy növelje az vitamin tartalmát. Például tegyen fel gabonalát sárgadinnyével vagy mangóval, ha több A-vitamint, vagy málnát, epert vagy citrusgyümölcsöt kíván több C-vitaminná. További E-vitamin vagy B-3 vitamin esetén hozzon hozzá mogyoróvaj vagy más dió a hideg gabona vagy zabpehely .

Market Fresh

Saláta

Étkezési csere termékek

Dúsított gabona