Papaya és ananász enzimek

A papaya és az ananász enzimek mind proteolitikus enzimként vannak osztályozva, vagyis fehérjéket emésztenek. A papaya enzimeket a papaya növény leveleiről és gyümölcseiről nyerik ki, és együttesen papain néven ismertek. Ananász enzimeket vagy bromelint izolálnak az ananász növény szárából és az ananász gyümölcséből. Mindkét enzim ismert, hogy széles körű egészségügyi előnyökkel jár.

Papain Egészségügyi előnyök

A papaya enzimek számos proteinázot vagy proteolitikus enzimeket tartalmaznak, antibakteriális és anti-ulceratív tulajdonságokkal. Mint ilyenek, úgy gondolják, hogy a papaya enzimek segítenek enyhíteni a különböző gyomor-bélrendszeri panaszokat, valamint gyomorfekélyeket és hasnyálmirigy-enzimhiányt. India hagyományos ayurvédikus gyógyszereiben a papain bronchitis, aranyér, húgyúti fertőzések, vesekő és parazita fertőzések kezelésére szolgál. A nyugati gyógyászatban a papaya enzimeket gyakran használják a fertőzött sebek, ciszták, diabéteszes fekélyek, elváltozások és égések okozta beteg vagy haldokló szövetek eltávolítására. Afrikában a papaya enzimeket rák és szívbetegségek kezelésére használják, valamint számos gyulladásos állapotot, például arthritist.

Bromelain egészségügyi előnyök

Az ananász enzimeket emésztési problémák, valamint gyakori gyomorégés kezelésére is használják, néha amilázzal és lipázzal kombinálva, enzimek, amelyek keményítőt és zsírt emésztenek. Európában a német E bizottság jóváhagyta a bromelain alkalmazását a műtét utáni gyulladás és a szinusz üregeket vagy torokot érintő műtétekhez kapcsolódó torlódások ellenőrzésére. A papainhoz hasonlóan a bromelint is használják debridens ágensként, amely az égési sérülések és az egyéb sérülések sérülését okozza. Helyileg alkalmazva az ananász enzimeket úgy gondolják, hogy csökkentik a fájdalmat és a duzzanatot. A bromelain egyéb bejelentett egészségügyi előnyei közé tartozik a csökkent sinusitis és reumatoid artritisz okozta fájdalom és gyulladás.

Kiegészítő űrlapok

Mivel nagy mennyiségű papaja vagy ananász fogyasztása szükséges ahhoz, hogy bármilyen gyógyhatást kapjunk, mindkét enzim kiegészítő formában áll rendelkezésre. A papaint por alakjában állítják elő, és a bromelain kapszula formában vagy rágható tabletták formájában kapható. A papain és a bromelain helyi alkalmazásai az egészségügyi szakemberek rendelkezésére állnak.

Adagolás

A por alakú papain szokásos dózisa 25 cpa. Vízben oldva, közvetlenül az étkezés előtt. A bromelain esetében a német E bizottság 80-320 mg-ot ajánl, naponta 2-3 alkalommal naponta 8-10 napig. A szint napi két dózisban 500-2000 mg-ra emelhető az emésztésre, az ízületi gyulladás kezelésére vagy a sebek gyógyulásának gyorsítására.

óvintézkedések

A papaya enzimeket a terhesség alatt nem szabad a vetélés kockázata miatt növelni. Ezenkívül a papain befolyásolhatja az antikoagulánsokat és a vérlemezkegyelemeket. A bromelain szintén gátolja a véralvadást és vérhígító gyógyszereket, valamint számos nyugtatót és antibiotikumot. Kérjen tanácsot az egészségügyi szakemberrel, mielőtt bármilyen gyógyszeres kezelést folytatna, papaya vagy ananász enzimekkel kiegészítve.