Táplálkozás, gyógynövények és vitaminok az ellenzéki ellenszenvesség zavarához

Az ellenzéki ellenszenvvel kapcsolatos rendellenesség vagy az ODD olyan szellemi állapot, amely a gyermekeket és a felnőtteket érinti, és amely arra ösztönzi őket, hogy jelezzék a hiedelmek, az ellenségeskedés, a harag és a engedetlenség felé mutató mintáit a szülők, a tanárok és a bűnüldözés felé. Az ODD pontos oka még nem egyértelmű, azonban a Pub Med Health szerint úgy tűnik, hogy az ODD biológiai, pszichológiai és társadalmi tényezőkből adódhat. Bár az ODD tipikus kezelése magában foglalja a gyógyszeres kezelést és a pszichológiai terápiát is, bizonyos táplálkozási vegyületek javíthatják az ODD-vel és más szorosan összefüggő állapotokkal kapcsolatos tüneteket, mint például a figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenességet vagy az ADHD-t. Forduljon orvosához, mielőtt bármiféle táplálkozási kezelést elkezdene ODD-vel ellátni.

Omega-3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavak zsíros vegyületek, amelyek különböző ételekben találhatók meg, különösen húst és halat, de táplálékkiegészítőként is felhasználhatók. Az ADHD-Without-Drugs.com szerint az omega-3 zsírsavakkal való kiegészítés javíthatja az ODD-vel kapcsolatos viselkedési tüneteket. Az omega-3 zsírsavak elengedhetetlenek az agy normális működéséhez és bizonyos agykémák, például a dopamin termeléséhez, ami segít a hangulat és az érzelmek szabályozásában.

E-vitamin

Az E-vitamin egy zsíroldható vitamin, amelyet különböző ételekben találnak, mint például a búza, a diófélék, a magok és néhány zöldség. Ezenkívül táplálékkiegészítőnek is tekinthető az E-vitamin hiányának kijavítására. A táplálékkiegészítők hivatala szerint az E-vitamin antioxidánsként működhet az agyban, és védi az agysejteket a szabad gyököktől, amelyek hozzájárulhatnak a kognitív rendellenességekhez és a hanyatláshoz. Az E-vitamin növelheti az omega-3 zsírsavak felszívódását és hatásait azáltal, hogy megakadályozza az omega-3 oxidációját az agyban, ami még inkább elősegítheti mind az E-vitamin, mind az Omega-3 kezelését az ODD kezelésében.

A melatonin

A melatonin egy természetes hormon, amelyet a szervezet termel, de szájon át is alkalmazható táplálékkiegészítőként a különböző agyi rendellenességekhez, beleértve az ODD-t is. A melatonin az agyadban segít az alvás-ébrenlét ciklusának szabályozásában, és receptként kapható az ODD és az ADHD kezelésére. A melatonin-kiegészítés normalizálhatja az alvásmintákat, amelyek képesek a hormonok, például a szerotonin szabályozására, amely szabályozza a hangulatot, az agressziót, a szorongást és a depressziót.

Cink

A cink a hús, kagyló, baromfi és a legtöbb tejtermékben megtalálható ásvány. A cinkhiány szerepet játszhat az ODD és az ADHD okozta neurológiai és viselkedési tünetek súlyosságában. A cink elősegíti agyi vegyi anyagok előállítását, amelyek semlegesítik az olyan stimulánsokat, amelyek hiperaktivitást és impulzivitást okozhatnak. A cink szintén csökkentheti az agyában a réz mennyiségét, ami csökkenti a réz okozta viselkedési és kognitív rendellenességek előfordulását.