A fehérrépa és paszternák táplálkozási értéke

Az egyik előnye az esés a rendelkezésre álló friss gyökérzetű zöldségek, mint a fehérrépa és paszternák. Ezeket a tápláló ételeket pörkölhetjük a hozzáadott édességhez, apróra vágva, levesekhez, pörköltekhez vagy mellékételekhez. Míg a fehérrépa és a pasztőrész tápláló, táplálékként több tápanyagot kapunk, ha a pasztőröket választja, bár több kalóriát is kap.

Kalóriák és fő tápanyagok

Ha étrendben vagy, különösen egy alacsony szénhidráttartalmú diétánál, válaszd a fehérrépzőt a paszternek. A főtt turnipe 1 csészés adagja 34 kalóriát, 1,1 gramm fehérjét, 0,1 gramm zsírt és 7,9 gramm szénhidrátot tartalmaz. Összehasonlításképpen, ugyanannyi fõzött paszta tartalmaz 111 kalóriát, 2,1 gramm fehérjét, 0,5 gramm zsírt és 26,5 gramm szénhidrátot.

Fiber Face-Off

Ha több rostot kapsz a diétaidban, csökkentheti koleszterinszintjét és a szívbetegségek kockázatát, valamint segíthet a vércukorszintjének és az étvágyának szabályozásában. A rostok esetében a paszternák 5,3 gramm, vagy a napi érték 22 százalékát, a 3,1 grammhoz képest, vagy a DV 12 százalékát, a fehérréparákban verik.

C-vitamin és folát

A pasztőrök több vitamintartalmúak, mint a fehérrépa, 34% -a a C vitaminnal és 23% -a a folát per csészében. Ugyanolyan mennyiségű fehérrépa biztosítja a C-vitamin DV-jének 30% -át, de a folátnak csak a 4% -át. A C-vitamin egy antioxidáns, amely megakadályozza a sejtek károsodását a szabadgyökök által alkotott vegyületekből. Szüksége van továbbá a C-vitaminra a kollagén kialakulásához, amely a szalagok, a bőr, az inak és a porc komponense. A fóta elősegíti a születési rendellenességek megelőzését és a DNS kialakulását.

Ásványi ásványok

A fehérrépa nem tartalmaz nagy mennyiségű ásványi anyagot. A parsnips azonban 23% DV-t tartalmaz a mangánhoz, a DV káliumhoz 16% -át és a DV-nek 11% -át magnéziumhoz, foszforhoz és rézhez. A mangán segít a koleszterin feldolgozásában, és a kálium alapvető fontosságú a vérnyomást a túl sok nátriumot fogyasztó vérnyomás csökkentésében. Szükség van magnéziumra az energia előállítására és a vércukorszint ellenőrzésére, a foszfor működésére és az erős csontokra, valamint az immunrendszer működésére és a vörösvérsejtek kialakítására.