Természetes víztisztítási folyamat

A természet adaptálódott a környezetszennyezés és a környezeti hatások miatt, amelyek befolyásolták a természetes víztisztítási folyamatot. Mind a természetes, mind az ember által okozott hatások befolyásolhatják a vízminőséget. A túlélés érdekében a víz tisztítására szolgáló mechanizmusok szükségesek a szennyeződések eltávolítására és a víz biztonságosvá tételére minden szervezet számára. Az U. S. Geological Survey szerint a nyilvános vízellátás 63 százaléka felszíni vízforrásokból származik, mint a tavak és a patakok. A természetes víztisztítás tehát közvetlen hatással van az emberekre.

Előnyök

A szárazföldek a természet vízszűrői. Az Amerikai Ökológiai Társaság becslése szerint a fémek vízének akár 60% -át, valamint az üledék akár 90% -át is eltávolíthatja a városi és mezőgazdasági lefolyásokból. A fémek, például a higany és az ólom, komoly emberi egészségre gyakorolt ​​hatása lehet, ezek eltávolítása elengedhetetlen a jó vízminőséghez. Az üledék eltávolítása segít megóvni a tavakban és folyókban a szedimentációt. Ez segít megelőzni a felhősödést, amely negatívan befolyásolhatja a mikroorganizmusokat és a vízi növényi életet.

Funkció

A vizes élőhelyek természetes módon szűrik a vizet azáltal, hogy lassítják az áramlást. A felfüggesztett részecskék, fémek és egyéb szennyezések a vizes élőhelyek üledékrétegébe esnek. Az idő múlásával a környezetből szétválasztják, mivel további üledékrétegek fedik le őket. A növényekben és a vizes talajokon lévő baktériumok bomlasztják a szerves anyagokat, ami gastrointestinalis betegséget okozhat, magyarázza az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala.

Talajszűrés

A talajok, különösen a jól lecsiszolt homokos talajok, a természetes vizet is szűrik, miközben a talajrétegek lecsapolják a részecskéket. A szűrés mechanikusan eltávolítja a nagy törmelékdarabokat. A baktériumok és a talaj mikroorganizmusai természetesen tovább tisztítják a vizet a tápanyagok és szennyeződések lebontásával.

fenyegetések

Számos környezeti probléma veszélyezteti a természetes víztisztítási folyamat természetét. A vizes élőhelyek különösen veszélyeztetettek. Az US Geological Survey becslése szerint az Egyesült Államokban az alsó 48 államban az európai vizes élőhelyek több mint 50 százaléka törölve az 1780-as években történt európai rendezés óta. A vizes élőhelyek elvesztése fontos forrás az árvíz és az erózió szabályozásában. A mezőgazdasági és városi szennyvíz szennyezi a szennyeződéseket, például növényvédő szereket, műtrágyákat és kőolajtermékeket a talajokra, a tavakra és a patakokra.

Megelőzés / Solution

Annak érdekében, hogy a természetes víztisztítás folytatódjon, a vizes élőhelyek védelme és helyreállítása elengedhetetlen. Kezdhet a saját udvarában. Az esőerdők építése reprodukálja a vizes élőhelyek hatását. Az esőerdők egy olyan depresszió, ahol a víz összegyűlhet. A vizes élőhelyek telepítése a helyszínen lehetővé teszi a szűrési folyamat folytatását. A bázist védheti vegetatív szűrőszalagok ültetésével a talajerózió és a lefolyás megelőzése érdekében, javasolja a University of Minnesota Extension.