Diófélék és gyomor-bélrendszeri problémák

A dió tápláló, magas kalóriatartalmú snack. Egészséges zsírokat és fehérjéket biztosítanak. Néhány ember számára az anyák olyan tápanyagok, amelyek gasztrointesztinális zavart okoznak. A dió magas rosttartalommal rendelkezik, és nehézségekbe ütközni a GI felborulásakor. Másrészről, a diófélék és a diófélék lehetnek nagy ételek, amelyek súlyosbodhatnak, ha ingerlékeny bél szindrómával rendelkeznek. Az Ön állapota és tüneteitől függően fontos megfontolni, hogy az anyák befolyásolják-e a beleteket.

Érdes érdesség

A faimogyoró és a földimogyoró a legfelső ételallergia. Bár nagyon veszélyes, az anyatej-allergiák valójában nem fogják be a GI-traktust. Az anyaérzékenység befolyásolja az emésztést. Az erszénytoleranciák általában kevésbé súlyosak, de kellemetlen érzést kelthetnek. Ha azt gyanítja, hogy a dió az oka a GI-tüneteknek, próbáld meg kihagyni az ételeidet egy hétre. Lassan hozza be újra őket, és kövesse nyomon az érzéseit. Ha gáz, puffadás, hasmenés, émelygés, fejfájás vagy gyomorfájdalom jelentkezik, 1-4 órával a diófélék elfogyasztása után, akkor nem tolerálható. Beszéljen orvosával a tüneteiről. A dióintolerancia kezeléséhez előfordulhat, hogy el kell kerülnie bizonyos dióféléket.

diverticulitis

A divertikulózis egy olyan állapot, amelyben a bélrendszer a gyengén kifeszített tasakokat fejti ki, hasonlóan a kicsi, bélhámokhoz. Ha ezek a zacskók gyulladnak, az állapotot diverticulitisnek nevezik. A divertikulitisz tünetei közé tartozik a súlyos GI-fájdalom, a láz és a vér a székletben. A múltban a divertikulózisos betegeket figyelmeztették a diófélék és a vetőmagok elkerülésére, mivel ezek az élelmiszerek gyaníthatóan lüktetnek. 2008-ban az American Medical Association közzétette egy tanulmányt, amely megkérdőjelezte ezt a kezelési módszert. A 18 éves tanulmány szerint a diverticulitis flareups nem szorosan kapcsolódott a diófélék és magvak fogyasztásához. Ezenkívül ezek az élelmiszerek védelmet nyújthatnak a divertikulózis kialakulásával szemben. Ha divertikulózisban szenved, beszéljen kezelőorvosával arról, hogy a diétájába tartozik-e a dió. A diófélék és a magvak egészséges étrend részeként történő fogyasztása csökkentheti a divertikulózis kockázatát.

Bélfeltételek

Az irritálható bél szindróma a bélrétegek nem megfelelő összehúzódását írja le, amely görcsöket, fájdalmat és abnormális bélmozgásokat okoz. Egy másik, hasonló állapotú csoport, amelyet gyulladásos bélbetegségnek neveznek, magában foglalja a Crohn-betegséget és a fekélyes vastagbélgyulladást. A hasmenés és a felszívódás gyakori tünetei ezeknek a GI-állapotoknak, és a bélrendellenességek kezelése gyakran élethosszig tart. Mivel a dió magas a kalóriákban és a fehérjében, segíthet megőrizni a sovány testtömegét. A mogyoróvaj, a dió és más diófélék megóvhatják a felesleges felszívódástól függő súlycsökkenést. Hacsak a mogyorók nem jelentenek táplálékot a tüneteihez, próbáljatok elfogyasztani őket, hogy az ételeiket felszabadítsák.

Megőrül

Bár az anyák bizonyos negatív GI-tünetekkel képesek kiváltani, az egyébként egészséges hozzátartozik a legtöbb diétához. Az emésztőrendszeri problémák gyakran hasmenést és székrekedéses tüneteket jelentenek. Mivel a dió természetesen magas rostanyagban van, elősegítik a szabályszerűséget. A mogyoróvaj finomra vagy mandulára való felvétele a nyomjelző mixhez segíthet, hogy több kalóriát és fehérjét kapjon az alultápláltság leküzdésére. Ha a testsúlycsökkentés nem aggodalomra ad okot, fogyasztja a dióféléket mérsékelten, hogy elkerülje a napi kalóriaszükségletet.