Az elhízás által okozott túlfogyasztás és a mozgáshiány

Sok fogyasztó megérti az elhízás mögött álló alapvető egyenletet: túl sok kalória és nem elegendő testmozgás járul hozzá a túlsúlyhoz. De évente 2,6 millió ember hal meg globálisan súlyos súlyos körülmények miatt, az Egészségügyi Világszervezet szerint. És sokan azt állítják, hogy nem találnak energiát vagy motivációt az elhízás leküzdésére, amelyet túlzás és a testmozgás hiánya okoz. Ez a probléma továbbra is az egyik legsürgetőbb nemzetközi egészségügyi dilemmát jelenti, amíg a kormányok és a magánszektorok lépnek be és támogatják a világ népességének ezen szegmenseit.

Szállítási módok

Az általános elhízottság egyik darabja a modern szállítás. Az emberek többé nem járnak a közeli munkákhoz vagy helyi üzletekhez, kávézókhoz, könyvtárakhoz vagy egyházakhoz. Ehelyett mindenhol vezetnek. Néhány közösségben hiányzik a járdák és a parkok, amelyek arra kényszerítik a polgárokat, hogy az autóktól függjenek, hogy elérjék a szabadidős területeket, ahol sétálhatnak és kerékpározhatnak. Az elmúlt évtizedek során az elmúlt évtizedek óta jelentős változásról számol be a gyalogos forgalomról a közúti közlekedésre, az Országos Diabétesz és Emésztési és Vesebetegség Intézet (NIDDK) szerint. A wellness szakemberek azt javasolják, hogy a gépkocsit több helyen helyezze el a szokásos helyszínről a munkahelyen és más helyszíneken. Ez arra kényszerít, hogy extra lépéseket foglaljon bele a napba.

A akadályok leküzdése

Három amerikai közül kettő beszámol az inaktív életmódról, a betegségmegelőzési és megelőzési központokról szóló jelentésekről. Az idő elmaradása és a motiváció tetején van az ülő kultúra okainak listája. Sok felnőtt állítja, hogy túl fáradt ahhoz, hogy cipőjüket feldobja. Egyéb akadályok az unalom vagy a személyes wellness célok megteremtésének képtelensége. Az ilyen akadályok leküzdésére irányuló ötletek közé tartozik a televízió kikapcsolása és a családi séták vétele. Keresse meg a gyakorló haverot, hogy motiváljon. Regisztráljon egy kezdő fitness osztályra, amelyben elsősorban az első lépésekre kell összpontosítani, nem pedig a társaival való versenynek. Pórázd a kutyádat egy gyors séta a blokk körül.

Portion Control

A CDC szerint a részarányok drámaian megnőttek az elmúlt 20 évben. Az éttermek nagyobb ételeket szolgálnak fel, hogy meghívják a vacsorázókat, hogy folytathassák helyüket. Élelmiszerboltok és automaták nagyobb ételeket és cukros italokat kínálnak. A megfelelő snacknek 1 oz-osnak kell lennie. Az élelmiszer és 8 oz. De a legtöbb termék meghaladja az ajánlott mennyiséget. Még az egészséges táplálkozásra tett erőfeszítések is visszahúzódhatnak. Sok bagel és muffin két adag méretű, de a fogyasztó általában egy egész étkezést eszik, anélkül, hogy rájön, hogy csak két reggeli egyenértékű.

Tápérték

Az előkészített ételek óriási kísértést csalogatnak az elfoglalt emberek előtt a kényelem miatt, mondja a NIDDK. A kompromisszum az, hogy ezek a kivehető tételek általában több kalóriát, zsírt és nátriumot tartalmaznak, mint egy otthon készített egészséges ételt. Továbbá, az étkezések általában nem tartalmaznak tápanyagokat, gyümölcsöket és növényi mellékételeket. A legjobb védekezés az, hogy felkarozzon sok termékkel és egészséges táplálékkal, hogy valami tápláló és töltőanyag mindig elérhető legyen. Tanulja meg étvágyának ellenőrzését a szőlő, a mazsola vagy a mandula csiszolásával, amikor éhesnek érezte magát az étkezés között, például amikor a sült ételek aromáját szagolja, ahogy a kedvenc gyorsétteremben átadja.