Fájdalmas vizelés a gyerekeknél

A fájdalmas vizelés nem csak olyan állapot, amely a felnőtteket érinti. A gyermekek vizelés közben elégethetnek vagy szúrhatnak, és nőhetnek a vizelés szükségessége. Ezek a tünetek súlyossági sorrendben vannak, és fertőzést vagy ideiglenes irritációt jelentenek. Lehet, hogy a kisgyermek nem tudja artikulálni a fájdalmat, ezért a vizelés alatt sírni lehet egy lehetséges tünet. Mindig konzultáljon kezelőorvosával, ha gyermeke kellemetlen érzést mutat.

Hólyagfertőzések

A húgyhólyag vagy a húgyúti fertőzés gyakran fájdalmas vizelést okoz a gyerekekben. Hólyagfertőzés akkor jelentkezik, amikor a baktériumok bejutnak vagy nőnek a húgyhólyagban. Az elégtelen vagy hibás törlés az egyik módja annak, hogy a baktériumok bejussanak a hólyagba a lányok között, tanítsák meg a lányát mindig, hogy óvatosan törölje elől-hátra. A vizelési vizsga figyelmen kívül hagyása káros baktériumokat is okozhat. A húgyhólyag fertőzés diagnosztizálható orvosi rendelőben történő teszteléssel. Gyermeke vizeletmintát kell adnia. Orvosa arra utasíthatja Önt, hogy otthon gyűjtsön egy mintát, ahol a gyermek nagyobb valószínűséggel működik együtt.

Irritáció

Az irritáció szerepet játszik a gyermekek fájdalmas vizelésében, leggyakrabban a lányokban. A vulvitis az a kifejezés, amelyet a vulva szöveteinek irritálására használnak a nőknél. A szappan és a pezsgőfürdő, különösen a nagyon illatos tárgyak, sok lányban hozzájárulnak vulvitishez és fájdalmas vizeléshez. A Gyermekkórház a neves szivárvány vulvitis, mint a pubertás előtt a lányok fájdalmas irritációjának legfőbb forrása. A fiúk fájdalmas vizeletet is tapasztalhatnak az irritáció miatt. Ezt a kevésbé gyakori jelenséget a húgyvezeték irritációja okozza a pénisz csúcsán.

Életmód kezelés

A gyermek életmódjának beállítása segít csökkenteni a fájdalmas vizelést mind az irritáció, mind a húgyúti fertőzésekkel kapcsolatban. Ajánlat a gyermeke bőséges italt, különösen vizet, a folyadékok segítik a káros baktériumok elszívását a gyermek húgyhólyagjából és hólyagjából. A további folyadékok hígítják a gyermek vizeletét, így kevésbé irritálóak. Kerülje a citruslevek, szénsavas vagy koffeinmentes italok, ezek az anyagok hólyag irritáló hatásúak és növelhetik a kölyök vizelési kényszerét. A szappan nélküli, meleg fürdőben történő áztatás nyugtatja az irritált szöveteket mind a fiúkban, mind a lányokban. 2 oz hozzáadása. A szóda sütése a lánya kádjához, nyugtatja a vulvitiset és a sima vizet.

Orvosi kezelés

A vizeletbénulással megerősített húgyhólyag-infekciókat vényköteles, orális antibiotikumokkal kezeljük. Súlyos húgyúti fertőzések esetén, amelyek a veséket is magukban foglalják, az erősebb, injektálható antibiotikumok egy újabb lehetséges kezelés. Ha az orvos jóváhagyja, adja gyermekének a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszereket, például az acetaminofent vagy az ibuprofent, hogy a fiúk vulvitisével járó fájdalmát enyhítse, vagy fiúgyulladásban szenved. A fájdalomcsillapítók megfelelőek a húgyhólyag fertőzés kellemetlenségeinek enyhítésére is, mielőtt az orvosi rendelvény közvetítés hatással lesz. Hívja gyermekének orvosát, ha fájdalmas húgyúti tünetek mellett lázzal jár, vagy ha a tünetek nem javulnak a gyógyszeres kezelés során.