Fájdalomcsillapítás a terhes nőknél, akiknél a bébi helyzetben lévő csecsemők vannak

A legtöbb teljes időtartamú csecsemő a fejlõdés elõtt fejlõdõ pozícióba kerül. A teljes időtartamú babáknak azonban körülbelül 3 százaléka böcskölt helyzetben van – fejjel lefelé -, amikor a munkaerő megkezdődik. Mivel a csecsemő fejének a méhnyakon lévő nyomása fontos tényező, amely elősegíti a méhnyak kitágulását és a munkaerő előrehaladását, a hüvelyi születés súlyosbodó csecsemőkkel sokkal nehezebbé és fájdalmasabbá válhat, és sok anyák, akiknél a csecsemő csecserei sebészi császármet választanak szakasz.

Otthoni fájdalomcsillapítás

Ha a terhesség alatt kellemetlenül érzi magát a csecsemő breech helyzete miatt, a legjobb megoldás a fájdalomhoz, hogy megpróbálja elfordítani a csecsemőt a breech helyzetből. Ez ajánlott, hogy fájdalmas vagy nem, mivel a breech helyzet nehezebb és veszélyesebb a munkaerő szempontjából. A terhességi gyakorlatok, mint például a kismedencei dőlésszög, ahol kezét és térdét kapja, és felfelé és lefelé hajtja a hátát, néha segítenek a baba felkavargásának. Ha a baba rúgása fájdalmat vagy véraláfutást okoz, kérje orvosától a biztonságos gyógyszeres kezelést.

Doktori segítség

Ha a baba továbbra is a breech helyzetben folytatódik, a gondozója megpróbálhatja megfordítani a baba külső verzió használatával, orvosa megpróbálja a baba fejjel lefelé mozdulni, ha megnyomja az hasát. A Webster-technikának nevezett chiropractic módszer – amely 75-95 százalékos hatású, állítólagosan – segít megigazítani a medence és a hát alsó része közötti eltéréseket, így megnyugtatja a méhét, így a baba fejjel lefelé fordulhat. A “The Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics” júliusi / augusztusi számában idézett egyik tanulmányban a Webster technikának 82 százalékos sikeres aránya volt a fordulóban lévő csecsemőknek.

Természetes fájdalomcsillapítás a munka során

Ha úgy döntesz, hogy vaginálisan szülni fogsz a csecsemőddel, akkor ugyanazok a lehetőségeket kapsz a fájdalomcsillapításhoz, mint a fejfájás csecsemőnél. A vaginális születés veszélyesebb a breech baba számára, mint a fejfájás baba, ezért beszélje meg az összes lehetőséget a szolgáltatóval, mielőtt hüvelyi születést választaná. Vegyünk egy szülési osztályt, hogy megtanuljuk a természetes fájdalomcsillapítási módszereket, mint a légzéstechnika, a vizualizáció és az önhipnózis. Önnek is van egy doula vagy edzője, aki szakképzett munkaerő technikával rendelkezik, mint a masszázs és az aromaterápia. Sok zaklatott babák fordulnak a munka során, és a helyzet, amely úgy érzi, a leginkább kényelmes neked valószínűleg a helyzet, amely segít a baba viszont, ha lehetséges.

Orvosi fájdalomcsillapítás a munka során

Mivel a bántalmazó baba sokkal nehezebb és fájdalmasabb lehet, mint a fejbőrű csecsemőnél, néhány ápoló gondoskodik arról, hogy orvosi fájdalomcsillapítást tervez, beleértve epidurális fájdalmat is. Szüksége lesz az epidurális vagy regionális érzéstelenítőre, ha úgy dönt, hogy császármetszéssel rendelkezik. Ráadásul a csepp prolapsus, amelynél a csepp a baba megszületése előtt jön ki, nagyobb eséllyel jelentkezik egy breech bébiben. Ha ez egy tervezett hüvelyi szülésben történik, akkor szükség van egy vészhelyzeti császármetszésre, ezért felkészüljenek az orvosi fájdalomcsillapításra, még akkor is, ha nem születtél.