Lépéseket a toxikus kapcsolat kijavítására

Egyetlen kapcsolat sem okoz problémát az idő 100 százalékában, de nagy különbség van a szoros kapcsolatban lévő normális felfelé és lefelé irányuló kapcsolatok között, amelyek mindig boldogtalanok, bizonytalanok és kimerültek. A toxikus kapcsolat számos formát ölthet, beleértve a toxikus barátságot, toxikus házasságot és mérgező szülő-gyermek kapcsolatot. Ha már nem tudja kezelni a toxicitást, de meg szeretné tartani a másik ember életét, mindkét fél számára időt, erőfeszítést és energiát igényel, hogy egészséges kapcsolatot teremtsen.

Határozza meg a toxikus kapcsolatot. Ülj le egy tollal és egy papírral, és írd le, hogyan érzi magát a kapcsolat. A “Take Your Time for Your Life”, az életbiztos, Cheryl Richardson azt javasolja, hogy bizonyos pontokat vegyen figyelembe a folyamat részeként. Talán a partnered kritikus vagy ítélődik, nem érzi magát elfogadva, Ha úgy érezte, hogy nem vagy elkötelezett a kapcsolata iránt, ha rosszul érzi magát, amikor vele vagy, mérgező kapcsolatban vagy.

Mondd meg magadnak, hogy jobban érdemled. Hisz abban, hogy másoktól tiszteletben tarthatod és szereted, fontos lépés a toxikus viszonyok rögzítésében, mondja Sherrie Bourg Carter pszichológus, Psy.D. Ha az alacsony önbecsülés az oka, hogy egészségtelen viszonyt születtél, keress meg segítséget a gondolkodási folyamat megváltoztatásához. Beszéljen egy életvezetővel vagy terapeutaval, ha úgy érzi, hogy segítségre van szüksége ehhez.

Rendezze meg, hogy találkozzon a személyrel egy csendes, kényelmes helyen, ahol nem fog megzavarni. Mondja, hogy meg akarja menteni a kapcsolatot, de ennek érdekében meg kell mondania neki, hogy érzi magát. Mondja meg neki, hogy érzi magát, amikor bizonyos módon jár el. Pontosíts. Például mondd neki: “Ha kritizálsz engem, érzéstelenül érzem magam.” Kövesse ezt a változtatásra irányuló kérelemmel, például: “Nem hajlandó megállítani a bírálatot?

Fontolja meg a szakmai segítséget a mérgező kapcsolat javításában, ha úgy érzi, túl nagy feladat a saját kezedbe venni. Lehetséges, hogy visszatérsz az egészséges kapcsolathoz, ha ez volt az egyetlen, állítja a kanadai tanácsadó és pszichoterápiás egyesület. Ne feledje, hogy a terápia sok időt, energiát és türelmet igényelhet. Találjon szakképzett, tapasztalt szakembert a helyi környezetében a GoodTherapy.org-on, vagy kérdezze meg családját vagy barátait, hogy ajánljanak egyet.