Methi magvak és fogyás

Methi, más néven görögszéna, sokféle formában alkalmazható, például szárított növények, friss levelek és magvak. India a methi üzem legnagyobb termelője. Az Indiai Tribünben 2001 márciusában az ayurvédikus orvos és sebész szakértő, Dr. Ravindra Vatsyayan azt állította, hogy methi egyidejűleg zöldség, fűszer és gyógyszer. A mikro- és makro-tápanyagokban gazdag Methi-magok egészséges táplálkozási étrend részeként használhatók, de nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a súlycsökkenés “mágikus golyója”.

Történelem

A Methi-t Európában, Kaliforniában és Ázsiában több száz éve főttfűszeresként használják. A kábítószer-információs weboldal, a Drugs.com, a methi nevű gyógyszert az indiai népgyógyászatban felhasználták a források, a tuberkulózis és a cellulitisz kezelésére, és a “Lydia Pinkhams Vegetable Compound”, egy 19. századi szabadalmi gyógyszer a dysmenorrhealis és posztmenopauzális tünetek szempontjából.

Kulináris felhasználások

A Methi-magok megkülönböztető keserű ízűek, és az élelmiszer-információs weboldal, a Foodreference.com általában pörkölnek és őröltek, hogy azok ízletesekké váljanak. Észak-afrikai és közel-keleti ételekben népszerűek, és Etiópiában és Egyiptomban kenyérben használják. A Methi magokat fagylalt, cukorka, sült termékek, rágógumik és szódákban is használják. A methi magok keserű ízvilága lehetővé teszi, hogy kávé helyettesítsék őket.

Táplálkozási elemzés

A Methi magvak alacsony kalóriát és koleszterint, valamint gazdag kalcium-, magnézium-, foszfor- és káliumforrást tartalmaznak. Egy tbsp. Vagy 11 g methi mag tartalmaz 3 g fehérjét, 6 g szénhidrátot, 3 g étkezési rostot és 1 g zsírt.

Fogyás

A Methi magok tartalmaznak egy diosgenin nevű vegyületet. A T. Uemura által vezetett tanulmány szerint az “Alternative Medicine Review” szeptember 1-jei 2010. évi számában a diosgenin a methi magokban javította a glükóz metabolizmust és csökkentette a zsírsejtek számát patkányokban. A “Karnataka Agrártudományi folyóirat” című közlemény szerint 2009 augusztusában az Indiai Élelmiszertudományi és Táplálkozási Tanszék tudósai földi methi magokat adtak hozzá a chapati liszthez – a chapati egy sima kenyér Indiában népszerű. Ez megnövelte a fehérje- és rosttartalmat, és csökkentette a kenyér cukortartalmát és glikémiás indexét. Az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek lassan asszimilálódnak, és állandó energiát termelnek, amely kevésbé valószínű, hogy hozzáadódnak a zsírraktáraihoz.

Zsíros fogyasztás

A Methi magok segítenek csökkenteni a zsírok fogyasztását. A Clinique, Montpellier, Franciaország kutatóintézetének H. Chevassus által vezetett tanulmánya 2009 decemberében jelentette be az “Európai Gyógyászati ​​Táplálkozás” című cikket, és közzétette a PubMed.gov-ban. A túlsúlyos hímivarú önkéntesek egy meghatározott dózisú görögszéna Hat héten keresztül. Az étkezési minták változását mutatták, és kevesebb zsírt fogyasztottak.