Oikos görög joghurt táplálkozási tények

Az Oikos görög joghurt egyike a sok görög joghurtnak. Mind a hagyományos, mind a nem fajtájú fajtákban megtalálható, és 19 különböző ízben kapható, beleértve az epert, a kókuszrostot, a gránátalma és a kávétejét. A snack választásakor a görög joghurt egy jó tejtermék, amely az egészséges táplálkozás részévé válik.

Kalóriák, szénhidrátok és fehérje

Az Oikos görög joghurt egy adagja 80-130 kalóriát, 12-15 gramm fehérjét és 6-20 gramm szénhidrátot tartalmaz. A 2000 kalóriás étrend alapján ez a napi kalóriaérték 4-7 százaléka, a napi fehérje 24-30 százaléka és a szénhidrát napi értékének 2-7 százaléka. A hagyományos joghurt egy adagjának tápanyagprofilja kissé más. Az Oikos görög joghurtnak ez a fajta 160 adag kalóriát tartalmaz, vagyis napi 8 százalékát. 11 gramm fehérje, vagyis a napi érték 22 százaléka, és 18-19 gramm szénhidrát, vagyis a napi érték 6 százaléka.

Zsír és cukor számok

A rendelkezésre álló nem zsíros ízekben nem tartalmaz zsírt. A hagyományos Oikos görög joghurt profilja nagyon különbözik: 4,5 gramm zsír vagy napi 7 százalék, és 3 gramm telített zsír, vagyis a napi érték 15 százaléka. Minden fajta Oikos görög joghurt változik a cukortartalomban, 6 és 20 gramm adagonként, és magában foglalja mind a természetes és hozzáadott cukrot.

Egyéb tápanyagok

A hagyományos és nem zsíros Oikos görög joghurt a kalcium napi értékének 15 százalékát tartalmazza. A nem zsíros fajta a D-vitamin napi értékének 10-15% -át teszi ki. A hagyományos fajtanak nincs D-vitaminnak, de az A-vitamin napi értékének 2% -ával rendelkezik.